Rihanna proglašena nacionalnom heroinom Barbadosa

Rihanna je proglašena nacionalnom heroinom u sklopu proslave povodom proglašenja Barbadosa republikom, a izabrana predsjednica Barbadosa postala je Sandra Mason nakon što je zemlja prošle godine objavila da će ukinuti svoje veze s monarhijom.

Rihanna je 30. studenog prisustvovala proglašenju republike i ceremoniji inauguracije Sandre Mason u svom rodnom gradu Bridgetownu. U sklopu ceremonije, premijerka Mia Mottley dodijelila joj je Robyn Rihanni Fenty priznanje nacionalne heroine Barbadosa kao uspješnoj pjevačici i poduzetnici.

“Nastavite blistati poput dijamanta i donosite čast svojoj naciji svojim riječima, svojim djelima kada god imate priliku za to.“, izjavila je premijerka Mia Mottley dok je odavala počast Rihanni, koja od sada nosi titulu poznatu kao The Right Excellent.

Rihanna je rođena na Barbadosu 1988. i odrasla u Bridgetownu, gdje je živjela sve dok je kao tinejdžericu nije otkrio američki producent Evan Rogers. Potom se preselila u Sjedinjene Države gdje je započela svoju karijeru. 2008. godine pjevačica je dobila ulogu veleposlanice Barbadosa za kulturu. Desetljeće kasnije, 2018., Rihanna je imenovana i za izvanrednu i opunomoćenu veleposlanicu svoje domovine, što je uloga koja uključuje promicanje obrazovanja, turizma i ulaganja.

Prošle godine, kada je vlada Barbadosa najavila planove koji su podrazumijevali i potpuno napuštanje kolonijalne prošlosti tako što će 2021. postati republika, obožavatelji Rihanne u šali su je proglasili nasljednicom Kraljice Elizabete II.

Rihanna je u rujnu ove godine poručila svojim obožavateljima da očekuju potpuno novi i drugačiji zvuk na njezinom novom, devetom albumu od onoga na kakav su do sada naviknuli čuti od nje. Tim povodom je izjavila: “Nećete vjerovati u ​​ono što čujete. Što god ste do tog momenta znali o Rihanni, to više neće biti to. Puno eksperimentiram jer je glazba kao moda. Trebala bi biti u mogućnosti svirati, i odijevati se kako god želim, a prema glazbi se odnosim na isti način. Dakle, zabavljam se i novi album će biti nešto potpuno drugačije.“

Rođena je nova republika! Prisegnula prva predsjednica u povijesti Barbadosa

 

Komentiraj