Ricky Gervais trola dodjelu Oscara jer ga nisu pozvali za voditelja

Komičar i glumac Ricky Gervais pet je puta do sada vodio dodjelu Zlatnih globusa i gotovo svaki puta privukao je pažnju zbog svojih šala za koje su neki od uzvanika smatrali da nisu prihvatljive. I dok su njegovi nastupi uvijek bili zapaženi, Američka filmska akademija nikada mu nije ponudila da vodi svečanost dodjele Oscara iako je javno rekao kako bi prihvatio takvu ponudu. Svojedobno je izjavio kako bi nastao pokolj u slučaju njegovog vođenja svečanosti dodjele Oscara. Sada smatra da, nakon njegovog kontroverznog vođenja dodjele Zlatnih globusa prošle godine, nije bilo šanse da mu ponude vođenje dodjele Oscara. Zato je na dan dodjele Oscara na Twitteru napisao „Oscari su večeras. Nisam pozvan. Ima li to veze s nečim što sam rekao?“.

Gervais je prošle godine počeo večer dodjele Zlatnih globusa riječima „Biti će te sretni s činjenicom da je ovo posljednji puta da vodim dodjelu ovih nagrada. Nije me više briga. Šalim se. Nikada me ni nije bilo briga“. Tijekom večeri se šalio na račun brojnih velikih hollywoodskih zvijezda pa je tako zezao Leonarda DiCapria zbog veza s mladim djevojkama, rugao se filmu „Cats“, kritizirao je manjak nominacija za redateljice kao što je kritizirao i  glumicu Felicity Huffman zbog njene povezanosti sa skandalom oko potplaćivanja bitnih ljudi kako bi njena kći upisala željeni fakultet.  U jednom je trenutku rekao „Govoreći o svima vama perverznjacima, ovo je bila velika godina za filmove o pedofiliji. ‘Surviving R Kelly’, ‘Napuštajući Neverland’… ‘The Two Popes’“.

Gervais je osvojio Zlatni globus 2004. godine za ulogu u seriji „U uredu“ da bi zatim vodio dodjelu tih nagrada 2010., 2011., 2012., 2016. i 2020.  Time je postao voditelj koji je najviše puta vodio dodjelu Zlatnih globusa.

Komentiraj