RICHEMBERG “Most ispada kao ljubomorni bivši ljubavnik”

HINA

Saborski zastupnik GLAS-a Goran Beus Richembergh bio je gost Newsrooma televizije N1. Komentirao je aferu SMS, svađu na liniji Nikola Grmoja-Gordan Jandroković-Andrej Plenković i neprijavljenu imovinu potpredsjednika Vlade Tomislava Tolušića.

“To je jedna epizoda u nizu. Most i HDZ su bliski rod, ideološki gledano možda su i braća. Kada u predizborno vrijeme krene letjeti perje, leti oko istog biračkog tijela. HDZ je u boljoj poziciji jer je na vlasti, a Most ponekad ispada kao ljubomorni bivši ljubavnik. Klasično predizborno čupanje”, zaključuje Goran Beus Richembergh.

“HDZ je imun na afere. Kao da popiju serum koji ih štiti od pada rejtinga. Može ih ugroziti jedino netko tko je gori od njih. Dok god žetončići donose prevlast dotle Andrej Plenković može biti miran. On u svom miru nije pošten i ide četiri koraka dalje u bahaćenju i zloupotrebljava položaj moći”, smatra Richembergh i dodaje kako je predsjedanje EU-om važna zadaća jer će se u tih šest mjeseci donositi odluke važne za EU i “njima treba pristupiti ozbiljno, a ne kao baba svađalica.”

Za istup Brune Esih oko Dana oslobođenja Zagreba kaže kako je ona protagonistica filoustaške politike i opcije. “Od nje očekivati da slavi oslobođenje Zagreba i Hrvatske od ustaša to bi bilo suludo. Kada bi ona to napravila onda bi bila kao predsjednica Kolinda Grabar Kitarović koja se pokušava svidjeti i lijevima i desnima, a Bruna Esih nema tu potrebu.”, zaključio je.

Za potpredsjednika Tomislava Tolušića i priču oko kuće i zemljišta kaže kako se Tolušić zapleo kao pile u kučine i na kraju će morati reći istinu. “Činjenica je da je pokušao sakriti imovinu, ali to nije od jučer, to je modus operandi mnogih lokalnih čelnika koji imovinu ne prepisuju samo na uže članove obitelji nego na majke, punice… Moj gradonačelnik Velike Gorice je svake godine bogatiji za jednu nekretninu.

Nema nikakve sumnje, osobito na lokalnoj razini događa se korupcija neviđenih razmjera. Mi svi znamo za taj problem. Uvijek treba pratiti trag novca. Kad ste župan svi vas znaju i žele s vama surađivati. Možda su mu se svi htjeli dodvoriti uključujući i one koji su s njime sklapali povoljne poslovne aranžmane”, komentira Richembergh.

Za aferu SMS kaže kako je to najopasnija afera u povijesti Hrvatske “ako ne govorimo o materijalnim gubicima, tu je bio jači Agrokor.”

“Važna je jer svjedoči o rušenju demokratskog poretka. Da šofer naredi da netko prati ministra, pa to se ne događa ni u zeljama kojima vladaju tirani. Ili je ovo unutarstranačka priča gdje je Brkić detroniziran kao bivši kralj koji je stvorio Kolindu Grabar-Kitarović i Tomislava Karamarka koji je sada postao preopasan, možda ima ambicije o kojima mi ne znamo.

Nitko ne govori o meritumu, kako je moguće da kibernetički stručnjak može doći do ministra, pratiti ga, njegove mailove i onda odavati tajne. To je strašna stvar koja svjedoči da nismo pravna država”, zaključio je Richembergh.

Komentiraj