Richard Branson organizira koncert za Venezuelu

epa

Britanski milijarder Richard Branson planira dobrotvorni koncert u Kolumbiji kako bi da podigao globalnu svijest o krizi u Venezueli i prikupio sredstva za humanitarnu pomoć.

Samoproglašeni privremeni predsjednik Venezuele Juan Guido i politički disident Leopoldo Lopez zatražili su od Bransona da organizira takav koncert, rekao je Branson u videu objavljenom u četvrtak.

Koncert bi se trebao održati 22. veljače u pograničnom gradu Cucuta u kojem se nakuplja humanitarna pomoć za Venezuelu s kolumbijske strane granice a kojoj predsjednik Nicolas Maduro brani prelazak granice.

Ranije ovoga tjedna Guaido je kazao da je 23. veljače dan kada će odobriti ulazak pomoći u zemlju.

“Naš je cilj prikupiti 100 milijuna dolara za 60 dana i otvoriti granice zemlje kako bi humanitarna pomoć mogla konačno doći do milijuna koji je najviše trebaju”, rekao je Branson u videu.

“Uz fantastičan odabir međunarodnih i regionalnih umjetnika koncert će biti prenošen širom svijeta”, dodao je vlasnik Virgina.

Venezuela je u ekonomskoj i političkoj krizi koja je rezultirala galopirajućom inflacijom i raširenim nestašicama hrane i lijekova.

Više od 2,3 milijuna ljudi napustilo je zemlju od 2014. Samo u susjednoj Kolumbiji je gotovo milijun Venezuelaca.

Komentiraj