RIBIĆ: “Plenković je došao ležerno na sastanak, nije razumio niz detalja”

Predsjednik Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja Vilim Ribić u srijedu je u ‘Novom danu’ N1 televizije otkrio neke detalje s maratonskog sastanka Vlade i sindikata.

Vlada je sinoć, podsjetimo, obrazovnim sindikatima u štajku ponudila paket za povećanje plaća, a sindikalno članstvo će odlučivati o tome prihvaća li tu ponudu na referendumu u srijedu i četvrtak. Na sastanak koji je počeo jučer u 16.30, negdje oko 19 sati osobno se uključio i premijer.

Ribić kaže kako su sindikati prijetili prekidom pregovora ako se u njih ne uključi i sam premijer. “Nakon što se on pojavio, napokon je došlo do nekog stava Vlade da znamo gdje smo”, rekao je Ribić i dodao: “Kad je došao bio je u naglašeno dobrom, ležernom raspoloženju, vrlo pristojan. Razgovor je trajao dugo. Premijer nije razumio niz detalja i relacija koje su važne. O tome što se događa, kad je bilo povećanje koeficijenata, je li bilo povećanja plaća ranije”.

Ribić kaže kako je njemu to normalno i očekivano jer se Plenković bavi cijelom lepezom drugih briga i poslova.

“Nezadovoljni smo ponudom, važnije je imati koeficijent nego dodatak. Međutim, s druge strane, ovo je 5 posto u godinu dana”, kaže Ribić i dodaje da im je potvrđeno da će im svi dani u štrajku biti plaćeni.

Vlada ponudila 10,4 posto povećanje plaća, sindikati o ponudi odlučuju na referendumu

Komentiraj