RH RASPISALA TJERALICU: SIPA u Mostaru uhitila Zlatka Ešegovića

Zoran Grizelj/pixell

Pripadnici državne policijske agencije SIPA-e uhitili su na području Mostara Zlatka Ešegovića na temelju tjeralice koju su za njih raspisali vlasti Republike Hrvatske, no on neće biti izručen u Hrvatsku na izvršenje kazne jer je utvrđeno da uz hrvatsko posjeduje i bosanskohercegovačko državljanstvo, izvijestili su u utorak iz službenog izvora.

Po navodima iz SIPA-e jedan hrvatski državljanin je uhićen u ponedjeljak na području Mostara na temelju tjeralice koja je proslijeđena putem Interpola i raspisana zbog izručenja u Republiku Hrvatsku i s ciljem izvršenja presude Općinskog suda u Zagrebu zbog počinjenog kaznenog djela prijevare. Pripadnici SIPA-e su nakon kriminalističke obrade u prostorijama Regionalnog ureda SIPA-e u Mostaru uhićenu osobu predali nadležnom sucu Suda BiH na daljnje postupanje radi ekstradicije.
Iz Suda BiH su naveli kako se radi o Zlatku Ešegoviću. Budući je utvrđeno kako on, uz hrvatsko, posjeduje i bosanskohercegovačko državljanstvo, Ešegović neće biti izručen Hrvatskoj. Na ovu odluku postoji mogućnost žalbe Kaznenom vijeću Suda BiH.
Iz Suda BiH su precizirali da je Općinski sud u Zagrebu osudio Ešegovića na dvije godine zatvora zbog računalnih prijevara.

Komentiraj