REZULTATI NOVOG CROBAROMETRA: Pozitivni dojmovi građana o predsjednici i premijeru

Marko Prpic/PIXSELL

Stigli su rezultati novog istraživanja Crobarometar i odnose se na dojam građana o političarima u zemlji, dojam kako radi Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović te koji su problemi u državi. Istraživanje je provela agencija Ipsos u vremenskom trajanju od 1. do 21. veljače za Dnevnik Nove TV.

DOJAM GRAĐANA O POLITIČARIMA

O predsjednici Republike Hrvatske, Kolindi Grabar-Kitarović 65% građana ima pozitivan dojam, dok je onaj negativan zabilježen kod 30% građana.

Za premijera Tihomira Oreškovića pozitivan dojam ima 59% građana, a njih 27% negativan, za razliku od bivšeg premijera Zorana Milanovića o kojem 59% građana ima negativan dojam odnosno 35% građana pozitivan dojam.

O Ivanu Sinčiću iz Živog zida, 50% građana ima pozitivan dojam, a negativan 38%, dok o Milanu Bandiću njih 47% ima pozitivan dojam odnosno 45% negativan. Dojam o potpredsjedniku Vlade RH Boži Petrovu, kod 46% građana je pozitivan, a negativan kod 42% građana.

Za Tomislava Karamarka, prvog potpredsjednika Vlade , 25% građana ima pozitivan dojam, a čak 70% negativan dojam. O Predsjedniku Sabora, Željku Reineru, 40% građana ima pozitivan dojam, dok 42% ima negativan dojam. Pozitivan dojam od 36% zabilježen je kod Vesne Pusić, a negativan dojam građana za nju je 56%. O Stipi Petrini, 29% građana ima pozitivan dojam, a 41% negativan dojam, dok o Dragi Prgometu 26% građana misli pozitivno, kao i o Radimiru Čačiću, Nansi Tireli, a o Silvanu Hrelji 25%. O Prgometu pak 51% građana ima negativan dojam, a o Čačiću 64% njih dok je za Nansi Tireli taj postotak 31%, a za Silvana Hrelju negativan dojam ima 40% građana.

O Darinku Kosoru, pozitivno misli 23% građana te negativno 51% građana, a o Borisu Miletiću pak pozitivno misli 20% građana, a negativno njih 28%. Sljedeći je Branko Hrg sa 17% pozitivnog dojma odnosno 41% negativnog, zatim Ivan Tepeš o kojem 14% građana ima pozitivan dojam, a 43% njih negativan dojam. Za Dragana Vulina 12% građana ima pozitivan dojam, a 32% negativan, dok za Milivoja Špiku njih 9% misli pozitivno odnosno 29% negativno. O Ladislavu Ilčiću 8% građana ima pozitivan dojam, 31% negativan, dok o Vojislavu Stanimiroviću pozitivno misli 7% građana, a negativno 55%.

RAD PREDSJEDNICE

Rad predsjednice trenutno odobrava 57% građana, dok odluke i poteze Predsjednice ne odobrava 36% građana, a njih 7,1% ne zna odgovor na ovo pitanje, prenosi Dnevnik.hr.

NAJVEĆI PROBLEMI U ZEMLJI

Građani misle kako su najveći problemi u državi, kojima bi se trebala pozabaviti Vlada RH, nezaposlenost (91%), gospodarsko ekonomska situacija (66%) i siromaštvo (43%). Nakon toga slijede korupcija i kriminal na visokoj razini (39%), nezadovoljavajući životni standard (36%), vanjski dug i prezaduženost zemlje (32%) te loši političari i loša vlast (29%).

Komentiraj