Devedeset i šest navijača koji su poginuli u tragediji na Hillsoroughu 1989. godine na polufinalnoj utakmici FA Kupa između Liverpoola i Nottingham Foresta protupravno su ubijeni, zaključak je istrage koja je objavljena u utorak. Porota je zaključila kako su navijači smrtno stradali zbog propusta policije.

Policija nije dovoljno napravila za sigurnost navijača na sradionu, a policijske pogreške dovele su do opasne situacije na tribinama. S druge strane, zaključeno je kako ponašanje navijača Liverpoola nije doprinijelo situaciji.

Obitelji 96 žrtava ushićeno su popratili čitanje rezultata istrage. Objavljeno je i kako je zbog odgađanja policijskog proglašenja incidenta kasnilo i pružanje pomoći unesrećenima, te kako su propusti na infrastrukturi stadiona doprinijeli velikoj tragediji koja se dogodila prije 27 godina.

U najvećoj tragediji engleskog nogometa poginulo je 96 navijača, a ranjeno 766. Policija je na stadion u Sheffieldu pustila previše navijača, te zatvorila neke od izlaza sa stadiona.

Komentiraj