Revolucionaran FreeStyle® Libre sustav za osobe oboljele od šećerne bolesti

facebook.com

Tvrtka Abbott objavila je kako je Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje na Popis pomagala uvrstio inovativni sustav FreeStyle® Libre.

Riječ je o flash tehnologiji praćenja glukoze koja oboljelima od šećerne bolesti uklanja potrebu redovitih uboda u prst.

Prenosimo skraćenu objavu za javnost:

“Ovom odlukom, Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje omogućio je propisivanje FreeStyle Libre sustava na teret Zavoda tisućama oboljelih od šećerne bolesti koji ispunjavaju kriterije za propisivanje: djeca od 4. do 18. godine, trudnice, slijepe osobe te odrasle osobe oboljele od T1 šećerne bolesti, koje su na intenziviranoj terapiji inzulinom s dokazanom hipoglikemijom u hospitalnim uvjetima temeljem preporuke indiciranih specijalista dijabetologa.

Sustav očitava glukozu preko senzora koji se na stražnjoj strani nadlaktice nosi do 14 dana. Za brzo dobivanje rezultata glukoze, senzor se skenira čitačem u manje od jedne sekunde. Svakim skeniranjem, na čitaču se pojavljuje rezultat glukoze u stvarnom vremenu, pregled prethodnog kretanja glukoze te strelica koja pokazuje smjer kretanja glukoze. Čitač može pohraniti do 90 dana podataka.

Abbottov FreeStyle® Libre sustav za praćenje glukoze bit će dostupan oboljelima od šećerne bolesti u Republici Hrvatskoj od kolovoza.

Komentiraj