hina

“RETROSEXE” Dodjelom Zlatnih motorki završio 12. Trash film festival

Dodjelom Zlatnih motorki u subotu je u Varaždinu završio 12. Trash film festival na kojem je u službenoj konkurenciji prikazano 30 niskobudžetnih filmova iz cijelog svijeta.

Stručni žiri, u kojem su bili filmski entuzijast Boris Prole, voditelj Filmsko-kreativnog studija VANIMA Hrvoje Selec i rocker Bruno Langer, Zlatnu motorku dodijelio je u kategoriji akcijskih filmova domaćem „Exceptional Danger“ Mirka Czukora iz Zagreba, u kategoriji borilačkih španjolskom filmu „Just Justice III Kungfu Karate Annihilator“, u kategoriji horora također španjolskom filmu „Un Hombre Dulce“, a u kategoriji znanstveno-fantastičnih filmu „237NP“ iz Sjedinjenih Američkih Država.

Publika je svojim glasovima petu Zlatnu motorku odlučila dati francuskom filmu „Retrosexe“.

Uz filmove u službenoj konkurenciji, izabrane od 150-tak pristiglih, na Trash film festivalu održane su i tri premijere.

Prvi je put u Hrvatskoj prikazan urbani filmski ep „Život po Moskriju“ studenata Akademije dramskih umjetnosti iz Beograda, prva varaždinska meksička sapunica „Consuelo“ te „Trashman“, novi film udruge Trash, organizatora festivala, film sa superjunacima, kojima je festival ove godine bio i posvećen.

Odaziv publike na projekcije te otvaranje festivala kada su se družili sa superjunacima, pokazuje pomak iz godine u godinu, ističu iz udruge Trash.

„Trash film festival je specifičan događaj, no ljude smo kroz ove godine navikli na program u kojem uz filmove nudimo i šetnju crvenim tepihom te atraktivne koncerte. Zadovoljni smo sve većim brojem posjetitelja u kinu Gaj, a pomalo nas je iznenadio odaziv na otvaranje“, rekao je predsjednik udruge Trash Tomislav Šipek.

12. Trash film festival u Varaždinu završio je koncertom „kućnog benda“ festivala The Fakin Lajsne i benda Gift iz Novog Sada s izvedbom hitova kultnog britanskog benda Depeche Mode.

Komentiraj