Hrvatski muzej turizma i Dražen Turina Šajeta s ponosom Vas pozivaju na izložbu ‘Opatijske pikolece’ koja je otvorena u Villi Angiolini tijekom trajanja uličnog festivala RetrOpatija.

Festival RetrOpatija u organizaciji Turističke zajednice Grada Opatije, ove godine se održava do 02.07. na više lokacija u Gradu Opatiji.

Dok čitav grad glazbom, plesom, modom, starim prometalima i na razne druge načine oživljava popularnu kulturu dvadesetog stoljeća, izložbuOpatijske pikolece’ možemo slobodno nazvati ‘najopatijskijim’ događajem ovogodišnjeg festivala. Izložba je, kako i sam njezin naziv govori, svojevrsna zbirka opatijskih sitnica i fotografija od kraja pedesetih do kraja osamdesetih godina prošlog stoljeća kao mozaik vremena u kojem je Opatija doživjela svoj najveći uspon i stekla slavu koju uživa i danas.

Na izložbi možete vidjeti drage sitnice poput starih gramofonskih ploča, razglednica, suvenira, notnih izdanja opatijskih festivala, brošura legendarnih motociklističkih utrka na Preluku, turističkih prospekata, uporabnih predmeta s potpisom Opatije kao i mnogih rijetkih fotografija (neke čak i u 3-D tehnici) na kojima ćemo vidjeti Opatiju i njezine građane u vremenima koje su već odavno iza nas.

Autori izložbe ‘Opatijske pikolece’, koja je ove godine sastavljena od predmeta iz fundusa Hrvatskog muzeja turizama te privatnih zbirki nekoliko Opatijaca, imaju želju njome ‘uspostaviti vezu’ sa svima koju kod kuće imaju neku opatijsku ‘pikolecu’ kako bi u budućnosti mogli zajedno napraviti još izložbi s opatijskim temama.

One će zasigurno biti profiliranije, sadržajnije i veće, ali i ovo je početak…

Komentiraj