Restaurant Croatica objavio svoj popis sto najboljih hrvatskih restorana

U četvrtak je u Rijeci promovirano 26. tiskovno i online, hrvatsko i englesko, izdanje knjige Restaurant Croatica ‘100 vodećih hrvatskih restorana i njihovi recepti 2021/22’, u izdanju Abisal biblioteka Gastronaut.

Restorani su u knjizi prezentirani tekstom, slikom i receptima kućnih specijaliteta te informacijama što u njihovoj okolici vrijedi vidjeti i doživjeti. Uz restorane koji su izabrani među 100 vodećih, u knjizi se prezentiraju i kvalitetni i vrhunski proizvodi koji se mogu naći na stolu te destinacije sa svojim gastronomskim i enološkim adutima.

Restorani predstavljeni u knjizi su i nositelji titule Restaurant Croatica 2020.

Projekt ‘Stotinu vodećih hrvatskih restorana – Restaurant Croatica’ provodi se u kontinuitetu već 26 godina i najstariji je nacionalni brand oznake kvalitete u ugostiteljstvu. Projekt je pokrenula 1995. godine Karin Mimica u suradnji s tadašnjim Hrvatskim gospodarskim forumom.

Prve godine istraživanje je obuhvatilo 700 restorana, a njihov je broj lani prešao 2400. Tijekom 26 godina projekta u Restaurant Croatica uvršteno je ukupno 497 restorana, a titulu je svih 26 godina obranilo 6 restorana.

Komentiraj