Restart koalicija u Rijeci dijelila “četke za čišćenje korupcije”

Kandidati sa liste Restart koalicije za VIII. izbornu jedinicu u subotu su u Rijeci krenuli u predizbornu kampanju dijeleći četke za, kako su rekli, čišćenje korupcije kako bi se moglo graditi novi početak Hrvatske.

Nositelj ove liste Erik Fabijanić poručio je da oni na ovim izborima nisu eksperiment, kako navode iz HDZ-a.

Već dvaput u 30-tak godina preuzimali smo odgovornost za Hrvatsku, rekao je Fabijanić i podsjetio da je posljednja SDP-ova Vlada sanirala hrvatsku brodogradnju, a nakon toga HDZ-ove vlade nisu znale nadzirati kako se novac za sanaciju troši.

“Zato su brodogradilišta Uljanik i 3. maj u ovakvom stanju. Mi smo na vrijeme upozoravali, ali se nije reagiralo”, naveo je Fabijanić.

SDP je podržavao HDZ-ove mjere tijekom pandemije, oni naše nisu prihvatili

Istaknuo je da je SDP i tijekom pandemije, podržavajući mjere koje je donio HDZ, predlagao niz svojih mjera, ali one nisu prihvaćene.

“Zato smo ih pretočili u izborni program, a jedna od najvažnijih je moratorij na kredite, kazao je i podsjetio da je SDP još prije godinu i pol isticao da minimalna plaća treba biti neto 4000 kuna, kako bi se smanjio odljev ljudi na rad u iznozemstvo.

Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel, 13. na listi, kazao je da u Hrvatskom saboru želi dati doprinos u skladu s onim što je ostvareno u Rijeci,

To je, rekao je, činjenica da je Rijeka prvi grad po iznosu i broju projekata financiranih novcem EU, po nedavno objaljenom istraživanju je najbolje pripremljen grad za digitalno doba.

Građanski odgoj za svu djecu u Hrvatskoj, kao što je u Rijeci

Tu je, dodaje Obersnel, i najbolja zaštita najugroženijih, s barem tri puta opsežnijim socijalnim programom nego što je to slučaj na državnoj razini. Želim i da sva djeca u Hrvatskoj imaju priliku, kao u Rijeci, imati građanski odgoj, naveo je.

Realnim smatra da će se Restart koalicija u ovoj izbornoj jedinici ostvariti 10 mandata, a uz malo sreće i jedan više.

Posljednji na ovoj listi Peđa Grbin ustvrdio je kako među kandidatima na listi nema konkurencije, većina su prijatelji i teže ostvarenju najboljeg zajednički.

“Sportskim rječnikom, ne želim biti Luka Modrić da dobijem za nagradu Zlatnu loptu, a da osvojim srebrnu medalju. Nama je cilj pobjeda, bolja Hrvatska i promijeniti ovo što nas vodi ne u 19. stoljeće, nego u Srednji vijek”, istaknuo je Grbin.

Reagirao je i na izjavu čelnika Demokratskog pokreta Miroslava Škore, koji je svima koji mu dižu “srednji prst” zbog njegove izjave o pobačaju silovanih žena poručio da će “oni koji “mašu prstima dobiti po prstima” kada Domovinski pokret dođe na vlast.

“Kad netko u 2020. godini prijeti da će njegovi politički konkurenti, kad dođe na vlast, dobiti po prstima, tada znamo da to nije demokracija, nego nešto puno crnje i protiv toga se svi trebamo boriti, a uvjeren sam da mi to u Restart koaliciji najbolje možemo činiti”, zaključio je Grbin.

[fbcomments width="100%" count="off" num="9" countmsg=""]