Hrvoje Jelavic/PIXSELL

RESSLER "Priliku sam dobio jer sam radom dokazao stručnost"

Nositelj HDZ-ove liste za europarlamentarne izbore Karlo Ressler u četvrtak je za N1 progovorio o očekivanjima.
Na pitanje ima li dovoljno iskustva da bude nositelj liste, Ressler kaže kako je to velik izazov, ali ga ne bi prihvatio da nije uvjeren da mogu ostvariti dobar rezultat. “Da nisam svojim radom dokazao svoju stručnost i predanost ne bih dobio ovu priliku. U EP-u sam radio kao suradnik zastupnika Plenkovića tri godine na cijelom nizu europskih tema, a nakon toga i kao savjetnik u Vladi sam pratio, uključivao se i davao doprinos u cijelom nizu europskih politika”, kaže Ressler.
Kazao je kako mu je posebno drago da je na listi i Maja Balić, koja dolazi iz Vukovara i simbol je žrtve tog grada, te još jedan pokazatelj da su na listi i drugi mladi ljudi. “Tu su i brojni drugi mladi ljudi koji rade svoj posao. Ovom listom dajemo poruku optimizma i mogućnosti da se mladi i žene još više aktiviraju”, kaže.
U njihovom programu, naglasio je, nalaze se konkretne stvari i pokazatelji onoga što žele postići. “Za mene osobno jedno od pitanja će svakako biti pitanje mladih, prije svega pitanje obrazovanja. Zalažem se za još snažnije povećanje sredstava za Erasmus. Tu je i pitanje zapošljavanja mladih, kvalitete rada, pitanje smanjivanja ugovora na određeno… Trenutno završavam doktorat na temu trgovanja ljudima u JI Europi, pa bi migracije i sigurnost bile teme kojima bih se htio baviti”, naglasio je.

Komentiraj