Ressler dijeli mišljenje slovenskog premijera: “Crveno-crveno-zelena koalicija Njemačkoj je opasnost za stabilnost”

O tome kako će se odlazak Angele Merkel odraziti na političke konstelacije u Europi u TNT-u,  u programu N1 Televizije, raspravljali su europarlamentarci Karlo Ressler, zastupnik HDZ-a i europskih pučana i Biljana Borzan, zastupnica SDP-a i skupine socijaldemokrata u Europskom parlamentu.

Oboje se slažu kako niti jedan od nasljednika Angele Merkel neće imati lak zadatak uskočiti u cipele iskusne kancelarke.

No, dok je Borzan istaknula kako ne treba niti precjenjivati ulogu Merkel, te ocijenila da bi lider SPD-a Olaf Scholz moago biti i energičniji od nje kod donošenja važnih odluka, Ressler je istaknuo kako Njemačka i EU trebaju stabilnost i kontinuitet.

Na pitanje slaže li se s ocjenom slovenskog premijera Janeza Janše koji je na Twitteru napisao kako bi preuzimanje vlasti koalicije SPD-a i Zelenih bio “opasan eksperiment”, Ressler je odgovorio kako postoji suglasje u Bruxellesu da bi “crveno-crveno-zelena” koalicija predstavljala opasnost za stabilnost.

“Scholz nije otklonio mogućnost koaliranja s marksističkom strankom Die Linke, i u tome vidimo opasnost – rekao je Ressler.

Komentiraj