HINA/ Damir SENČAR

REŠETANJE PRED KAMERAMA Petrov: “Nisam dao bianco potpise niti otrčao kod predsjednice”

Čelnik MOST-a nezavisnih lista Božo Petrov nakon svih današnjih peripetija – prekida pregovora s koalicijom Hrvatska raste zbog navodnog ‘vrbovanja’ zastupnika MOST-a te dogovaranjem sa Domoljubnom koalicijom, dao je svoj komentar.

Na pitanje novinara NoveTV Mislava Baga kako su dali bianco potpise, bez pregovora, bez potpisa Karamarka na sporazumu kojeg je potpisao Zoran Milanović – Petrov odgovara kako nisu dali bianco potpise, već samo pokazali predsjednici da imaju parlamentarnu većinu.

Bago ga je tada komentirao kako je nakon tri dana pregovora s koalicijom Hrvatska raste, danas s Domoljubnom koalicijom otrčao kod predsjednice. “Ja nisam nigdje potrčao, neki drugi ljudi su izigrali povjernje i principe, donijeli smo odluku da se tako neće surađivati”, kazao je Petrov te dodao kako je Karamarko jučer poslao priopćenje u kojem se slaže s nestranačkom vladom, no s čime se ne slažu jest tripartitna vlada.

Istaknuo je kako nisu dali potpis parlamentarne većine način sklapanja vlade, nego samo pokazali da mogu imati parlamentarnu većinu.

“Gdje su vam principi kada ste potpisali kod bilježnika da ni s jednim ni drugim nećete u savez, tražili te da potpišu i Karamarko i Milanović potpisati sporazum o tripartitnoj vladi, jedan jest, drugi nije”, upitao ga je Bago, a Petrov odgovorio: “Super, broj 1 – mi nismo govorili o nikakvom sklapanju saveza nego o suradnji. Nije savez niti koalicija nego suradnja. Za nas je tripartitna vlada ono za što smo se mi od početka zalagali. Odgovorili su nam da hoćemo i da nećemo. Mi smo ostali jednakih principa i dosljedni, a to što su drugi mijenjali izjave”.

Upitan je li Zoran Milanović lagao, Petrov kaže da moraju pitati njega. “Ja znam što se događalo. SDP, koalicija Hrvatska raste, oni su ti koji u sa strane zvali određene zastupnike Mosta”. Ponovio je kako je zajednička odluka da u javnost neće izlaziti u medijima, da ih se ne bi ‘mrcvarilo’.

“A ja ću vas pitati – jesam li ja na sebe bacio blato kad smo vratili tu istu koaliciju nakon što je njihov glavni odbor rekao da neće pristati i da neće sudjelovati. I tada smo pričekalitri dana i bili pošteni. tada su nas nazivali fašistima, preko svega smo prešli, nakon tri dana što smo pustili odjednom smo postali komunjare”, nastavio je Petrov dodavši kako ga nije zaboljelo kada ga je komunjarom nazvao biskup Košić. “Isto kao što me nisu zaboljele sve osude koje smo primili od medija zadnjih pet tjedana”

Komentiraj