‘Reservoir dogs’ na Luftanju uz Mastercard

Luftanje by Mastercard

Ljeto u Zagrebu je dosadno? Teško, ali ako vam ga je potrebno začiniti, i ovaj vikend održava se Luftanje uz Mastercard, filmski i glazbeni program koji se tijekom ljetnih mjeseci brine za još bolje vruće zagrebačke večeri.

Ove subote na repertoaru najljepšeg proplanka Parka Maksimir – Vidikovcu je redateljski prvijenac Quentina Tarantina.

‘Reservoir Dogs’, film iz 1992. godine kojim se Tarantino predstavio publici kao redatelj i koji je časopis Empire proglasio “najvećim nezavisnim filmom svih vremena”. Priča je to o posljedicama neuspjele pljačke draguljarnice. Akciju zaustavi policijska zasjeda, a preživjela ekipa nađe se u napuštenom skladištu, gdje se počnu međusobno optuživati za neuspjeh.

Manje je poznato kako je Tarantino scenarij za ovaj film napisao u samo tri i pol tjedna, a snimio ga je za 35 dana. Nije imao neki budžet za film pa su tako neki glumici nosili vlastitu odjeću tijekom snimanja. I, fun fact za kraj, čak 272 puta se u filmu kaže “f*ck”.

Projekcija filma počinje u subotu (11. kolovoza), u 21 sat a prije toga će okupljene zabaviti DJ Robert Mareković uz glazbeni odabir prikladno nazvan Tarantino Connection.

Dan poslije, u nedjelju (12. kolovoza), u sklopu Luftanja prikazivat će se klasik Martina Scorsesa – ‘Goodfellas’.

Komentiraj