REPUBLIKANCI: Jeb Bush bi podržao Trumpa za predsjedničkog kandidata

GettyImages

Jeb Bush je u četvrtak izjavio da bi podržao stranačkog kolegu Donalda Trumpa za republikanskog predsjedničkog kandidata ukoliko taj poduzetnik i novopečeni političar pobijedi na unutarstranačkim izborima za predsjedničke izbore 2016., s Hilary Clinton kao suparnicom iz redova demokrata.

Upitan bi li podržao Trumpa kao republikanskog kandidata i takmaca Hillary Clintom na izborima u studenom 2016., Bush je kazao: “Naravno da bih”.

 

  • Prema posljednjim anketima, Trump uživa potporu gotovo 31 posto republikanskih glasača, a Bush 12 posto i nalazi se iza neurokirurga Bena Carsona.

 

“Moramo biti jedinstveni. Moramo pobijediti”, kazao je Bush, bivši guverner Floride, u razgovoru za televizijsku emisiju ABC-a “Dobro jutro Amerika”, samo dan nakon što je u istoj emisiji Trump kazao da bi podržao Busha u predsjedničkoj utrci protiv Clinton.

Inače, Bush i Trump, suparnici u utrci za republikanskog kandidata za predsjednika, ne štede jedan drugoga u javnosti, a mogul u trgovini nekretninama redovito ismijava Busha zbog “nedostatka energije”. Na njega se obrušio i jer je na jedno pitanje odgovorio na španjolskom. Bush nije ostao dužan i podsjetio je Trumpa na kontroverzne izjave o imigraciji i Latinoamerikancima.

“Mislim da Donaldu Trumpu, koji se uvredama želi izboriti za predsjedničko funkciju, to neće proći”, kazao je Bush i ocijenio da Trump ima “pogani jezik” te umjesto da govori o težnjama Amerikanaca radije računa na njihove strahove.

Prema posljednjim anketima, Trump uživa potporu gotovo 31 posto republikanskih glasača, a Bush 12 posto i nalazi se iza neurokirurga Bena Carsona.

Komentiraj