Repriza neodgovornosti: Patrijarh Irinej ispraćen bez poštovanja epidemioloških mjera

Posmrtni ostaci preminulog patrijarha Srpske pravoslavne crkve (SPC) Irineja, koji je umro od posljedica zaraze koronavirusom, izloženo je u subotu ujutro u Sabornom hramu Svetog Arhangela Mihaila u Beogradu gdje je održana liturgija a vjernici su ispratili pokojnika, kako javlja N1, ne poštujući epidemiološke mjere usprskos pozivima SPC na poštovanje mjera.

“Iako je SPC priopćila da će se na ispraćaju poštovati sve propisane mjere, mnogo građana je bilo u Sabornoj crkvi, malo njih je nosilo maske, nije bilo distance, a okupljeni su ljubili kovčeg i križ”, objavio je N1.

Molitveni ispraćaj bit će, osim u u Sabornom hramu Svetog Arhangela Mihaila, i u Spomen-hramu Svetog Save na beogradskom Vračaru.

U Sabornoj crkvi okupilo se mnogo građana, nisu poštovali distancu, a neki nisu nosili ni maske. Kovčeg s patrijarhovim tijelom bio je otvoren, a preko njega providno staklo koje su okupljeni građani ljubili, javio je N1.

Građani koji su u crkvi bili i povodom današnjeg vjerskog blagdana pričešćivali su se istom žličicom.

Patrijarh Irinej sutra će biti pokopan u Hramu Svetog Save u Beogradu. Umro je u petak u 91. godini, nakon borbe s koronavirusom. Zarazio se nekoliko dana nakon što je u Podgorici predvodio pokop  mitropolita crnogorskog Amfilohija, koji je također umro od koronavirusa, a pokopan je uz obred na kojemu su se masovno kršile  epidemiološke mjere.

U Podgorici pokopan mitropolit SPC Amfilohije, uz masovno kršenje mjera i zazivanje Kosova

Komentiraj