Reprezentacija Danske, Scott Brown i Claudio Ranieri nominirani za FIFA fair play nagradu

Danska nogometna reprezentacija, trener Claudio Ranieri i kapetan Celtica Scott Brown nominirani su za ovogodišnju FIFA Fair play nagradu.

Danska reprezentacija je nominirana za cjelokupno ponašanje tijekom utakmice Europskog prvenstva protiv Finske kada je Christianu Eriksenu stalo srce. Uspješna reakcija liječnika, ponašanje suigrača koji su od gledatelja i medija sakrili Eriksenovu borbu za život te podrška koju su suigrači dali Eriksenovoj supruzi odmah na terenu, sve su to razlozi za njihovu nominaciju.

Scott Brown je nominaciju zaradio zbog podrške Glennu Kamari pred početak Old firm derbija protiv Rangersa. Kamara je igrač Rangersa  koji je prethodno doživio rasističke uvrede tijekom utakmice Europa lige u gostima kod Slavije Prag.

Claudio Ranieri je nominiran zbog geste kojom je htio, zajedno sa svojim igračima, odati respekt Interu za osvajanje titule prvaka Italije. Ranieri, tada još trener Sampdorije, je naložio svojim igračima da formiraju špalir za igrače Intera, te je tako prenio u Italiju običaj iz Engleske koji je i sam doživio kada je kao trener Leicestera osvojio Premier ligu.

Komentiraj