Replika prvog para Havaianasica dio je izložbe njujorškog Muzeja moderne umjetnosti (MoMA)

Replika prvog para Havaianas japanki dio je izložbe njujorškog Muzeja moderne umjetnosti (MoMA).

Replika ‘Havaianasica’ je dio postave izložbe ‘Je li moda moderna?’ uz haljine, modne dodatke i cipele koji su imali utjecaj na modu tijekom 20. i 21. stoljeća.

Na izložbi je izloženo 111 predmeta koji su imali snažan utjecaj na svjetsku modu tijekom proteklih stotinu godina. Među ikoničnim predmetima brojnih poznatih brendova iz cijelog svijeta nalazi se i replika poznatih sandali iz 1962. godine.

“Biti uključen među toliko svjetskih legendi iz modnog svijeta s našim jednostavnim i originalnim Havaianas Tradicional modelom nije samo čast za naš brand, već i za brazilski dizajn i modu. Drago nam je što smo postali dio ove izložbe”, izjavila je Carla Schmitzberger, globalni direktor Havaianasa.

Izlošci su predstavljeni i kroz fotografije te video projekcije koje prate povijesni razvoj i porijeklo svakog izloženog artikla. Izložba ‘Je li moda moderna?’ je otvorena do 28. siječnja 2018. godine. 

Izložba zauzima cijeli šesti kat MoMA-e, a popraćena je kroz ilustrirane kataloge, specijaliziranu web stranicu te niz javnih i obrazovnih programa.

http://www.havaianas.com

https://www.moma.org/calendar/exhibitions

Havaianas Tradicional model

Komentiraj