Havaianas Tradicional model

Replika prvog para Havaianas japanki dio je izložbe njujorškog Muzeja moderne umjetnosti (MoMA).

Replika ‘Havaianasica’ je dio postave izložbe ‘Je li moda moderna?’ uz haljine, modne dodatke i cipele koji su imali utjecaj na modu tijekom 20. i 21. stoljeća.

Na izložbi je izloženo 111 predmeta koji su imali snažan utjecaj na svjetsku modu tijekom proteklih stotinu godina. Među ikoničnim predmetima brojnih poznatih brendova iz cijelog svijeta nalazi se i replika poznatih sandali iz 1962. godine.

“Biti uključen među toliko svjetskih legendi iz modnog svijeta s našim jednostavnim i originalnim Havaianas Tradicional modelom nije samo čast za naš brand, već i za brazilski dizajn i modu. Drago nam je što smo postali dio ove izložbe”, izjavila je Carla Schmitzberger, globalni direktor Havaianasa.

Izlošci su predstavljeni i kroz fotografije te video projekcije koje prate povijesni razvoj i porijeklo svakog izloženog artikla. Izložba ‘Je li moda moderna?’ je otvorena do 28. siječnja 2018. godine. 

Izložba zauzima cijeli šesti kat MoMA-e, a popraćena je kroz ilustrirane kataloge, specijaliziranu web stranicu te niz javnih i obrazovnih programa.

http://www.havaianas.com

https://www.moma.org/calendar/exhibitions

Havaianas Tradicional model

Komentiraj