Svjetski poznat talijanski arhitekt Renzo Piano iznio je u utorak plan za  ponovno postavljanje vijadukta u Genovi, koji se urušio ovog mjeseca, usmrtivši 43 osobe.

Piano je o svojoj zamisli razgovarao s Giovannijem Totijem, predsjednikom pokrajine Ligurije, objavio je potonji na Twitteru.

Renzo Piano (80) koji je projektirao centar Pompidou u Parizu i Potsdamer Platz u Berlinu, rođen je u Genovi i rekao je da ga je ta nesreća jako potresla.

U razgovoru za agenciju Ansu je rekao da nakon nesreće nije mogao ni o čemu drugome razmišljati. Vijadukt Morandi, na autocesti A10, urušio se 14. kolovoza tijekom olujnog nevremena, pri čemu je s njega palo više od 30 automobila i kamiona.

Talijanska populistička vlada optužila je za nesreću privatnu tvrtku Autostrade per Italia čiji je većinski vlasnik obitelj Benetton koja odbija odgovornost.

Talijanski ministar prometa Danilo Toninelli izjavio je u utorak za televiziju Anch’io da bi vlada trebala nadzirati obnovu vijadukta koju bi trebale financirati Autostrade per Italia.

Sve drugo bilo bi nedostatak poštovanja prema obiteljima žrtava, dodao je.

Komentiraj

Podijeli objavu
Prethodni članakDinamo bez Lige Prvaka
Sljedeći članak‘HRVATSKU JE OKUPIRALA KORUPTIVNA SKUPINA NA ČELU S PLENKOVIĆEM’
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.