Rene Marić: “Tužno je vidjeti da su Despotović i Rafelt napustili klub mog srca”

Nakon što je Hajduk proteklog tjedna jednostrano otkazao suradnju s Marijem Despotovićem i Martinom Rafeltom koji su vodili drugu momčad Bilih na twitteru je navedeni potez prokomentirao i Rene Marić.

>> Hajduk raskinuo suradnju s Despotovićem i Rafeltom

Austrijski trener hrvatskog podrijetla je pomoćni trener Marka Rosea u bundesligašu Borussiji Mönchengladbach, a s njim je prethodno radio i u Red Bull Salzburgu te je ovom prilikom poručio:

“Tužno je vidjeti ovo što se dogodilo. S Marijem Despotovićem i Martinom Rafeltom dva izvrsna trenera su napustila klub mog srca. Redovito smo diskutirali o puno stvari o nogometu, gledao sam njihove momčadi i pokazali su ogromno znanje stečeno trudom, dobrim idejama, stalnim posjetima i uvidima u druge akademije, na primjer kad su nas, između ostalog, posjećivali u Red Bullu ili Borussiji. Ne iznenađuje što su razvili ne samo jedinstveni stil igranja (vidjeti nedavna izdanja njemačkih trenerskih časopisa) već i velik broj igrača koji su se pridružili prvom timu ili su postali profesionalci drugdje u ovim godinama. Kratak osvrt: 3 do 4 nogometaša su godišnje napredovala u prvu momčad (ranije je smatrano da je brojka od dva igrača koja će napredovati po sezoni jako dobra) što pokazuje ne samo kompetentnost treniranja nogometaša, već i predanost razvoju mladih ljudi. Nastavite s dobrim radom, nadam se da se vidimo uskoro – na terenu i osobno. Prošlo je dosta vremena od posljednjeg puta.”

Komentiraj