Renato Petek: “Zagreb je postao zlatna koka zaštitarskog biznisa”  

“Odabranim privatnim tvrtkama koje posluju sa Gradom Zagrebom Valentinovo je svakog dana. Grad ih časti poslovima u vrijednosti oko tri milijuna kuna dnevno, a obim tih poslova u stalnom je porastu, iako veliki dio mogu obavljati gradske tvrtke.  Zagreb je postao zlatna koka zaštitarskog biznisa”, poručio je zastupnik u Gradskoj skupštini Grada Zagreba Renato Petek.

“Milan Bandić koristi gradski proračun i sredstva gradskih tvrtki kao bankomat za isplate vanjskih usluga, a u tome mu vjerno asistira bliska suradnica, gradska pročelnica za gospodarstvo, Mirka Jozić. Na taj način upravljati Gradom je neodgovorno i nedopustivo, a ekonomski neisplativo i neodrživo. Zaštitarske poslove osoba i imovine sam analizirao u periodu od 2016. do 2019. kada je ugovor privatnika s Gradom, gradskim tvrtkama i društvima iznosio 31,5 milijuna kuna, a prošle je godine dosegnuo 40 milijuna. Nositelj tog posla je tvrtka Bilić Erić čiji je suvlasnik i voditelj upravo Matija Jozić, suprug gradske pročelnice Mirke Jozić.”

Renato Petek je za Nacional.hr pojasnio kako zaštitarski biznis izgleda i djeluje u praksi.  Snimku možete pogledati i na našoj Facebook stranici.

Renato Petek o nepotizmu u Gradu Zagrebu.

Posted by Nacional News Magazin on Friday, February 14, 2020

 

 

 

Komentiraj