Renato Pandža više nije savjetnik predsjednika Hajduka

Renato Pandža podnio je ostavku na mjesto savjetnika predsjednika Hajduka Marina Brbića za razvoj, strategiju i komunikacije. Pandža odlazi nakon nešto više od šest mjeseci rada na Poljudu te nakon nezadovoljstva koje je na njegov angažman na susretu Hajduka i Slaven Belupa uputila Torcida. Naime navijači su proteklog vikenda na sjevernoj tribini tijekom susreta 30. kola HT Prve lige izvijestili poruku “Pandža odj…”, a tom prilikom su skandirali “Pandža, Turčine, napuši se k…”

– “Kao predsjednik Uprave prihvaćam zahtjev za sporazumni raskid ugovora svog savjetnika za razvoj, strategiju i komunikacije g. Renata Pandže. Gospodina Pandžu sam pozvao da se kao vanjski konzultant pridruži mom timu isključivo temeljem njegovog obrazovanja, stručnog znanja i 25-godišnjeg radnog iskustva. On je u proteklih šest mjeseci savjesno i s maksimalnom odgovornošću posvećeno obavljao svoj posao, pokrenuo je niz projekata i stvari koje su bitne za Klub. Čvrsto stojim iza svega što je u dosadašnjem periodu napravio za Hajduk i zajedno sa svojim suradnicima učinio sam sve da zajedno s nama nastavi razvijati sve ono što smo predvidjeli u planu i programu. No, na koncu moram prihvatiti njegovu odluku da ne želi biti teret i moguća točka razdora između navijača i Kluba. Prije svega žao mi je što se sve odvilo na ovakav način, ali g. Pandža nije želio biti problem nego rješenje koje će donijeti dodatnu vrijednost brojnim procesima koji su pokrenuti. Želimo mu svu sreću u daljnjem radu i karijeri, a vjerujemo da ćemo se zajedno radovati uspjesima Kluba u budućnosti.” – izjavio je predsjednik Hajduka Marin Brbić.

Pandža je s Hajdukom surađivao putem tvrtke “Jedanaesta ura” koju je i osnovao s tim ciljem. Prethodno je radio kao novinar i komunikacijski stručnjak. Bio je i aktivan navijač Hajduka te osoba koja je svojevremeno bila uključena u projekt “Hajduk – dite puka” kojem je cilj bio da prilikom preoblikovanja kluba navijači steknu udio u vlasništvu. Poznato je i njegovo prijateljstvo sa sadašnjim predsjednikom Nadzornog odbora Bilih Benjaminom Perasovićem.

U godinu i pol dana drugog mandata Marina Brbića na čelu Hajduka Pandža je tek posljednji u nizu od bliskih suradnika koji napušta njegov tim. Prethodno su ostavke podnosili i dopredsjednik kluba Lukša Jakobušić, sportski direktor Saša Bjelanović, a klub je u tom periodu angažirao i tri trenera (Oreščanin, Burić, Tudor), dva voditelja omladinske škole (Gojun i Primorac), nekoliko voditelja skaut službe (Brkljača, Argurio)…

Komentiraj