RENATA MARGARETIĆ URLIĆ: Tko je savjetnica predsjednice koja je pokušala prekinuti debatu?

Renata Margaretić Urlić, savjetnica aktualne predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, sinoć je, kako je u priopćenju objavio RTL, ušla u režiju tijekom predsjedničke debate uživo i zatražila da se završi sučeljavanje Kolinde Grabar-Kitarović i Zorana Milanovića.

“Završetak debate zatražila je savjetnica predsjednice Republike, gospođa Renata Margaretić Urlić, koja je na RTL došla zajedno s članovima njezinog izbornog stožera. Ona je, tijekom emisije, ušla u režiju i zatražila da se ‘zbog produljenog trajanja i umora predsjednice, debata završi”, stoji u priopćenju RTL-a.

OGLASIO SE RTL: Savjetnica Grabar-Kitarović ušla u režiju i zatražila prekid debate

Glasnogovornik kampanje Kolinde Grabar-Kitarović Zoltan Kabok jutros je, pak, kazao da Margaretić Urlić nije članica stožera. “Stožer Kolinde Grabar-Kitarović u ovome nije sudjelovao, niti je zatražio prekid debate, a savjetnica predsjednice Republike, gospođa Renata Margaretić Urlić nije članica stožera. Mi s tim nemamo veze”, rekao je.

Na službenoj stranici Ureda predsjednice Margaretić Urlić je predstavljena kao novinarka, likovna kritičarka i povjesničarka athitekture.

“Povijest umjetnosti i komparativnu književnost diplomirala je na zagrebačkom Filozofskom fakultetu, gdje je magistrirala (2008) i upisala doktorski studij s temom hrvatske poslijeratne arhitekture. Sudjeluje u radu i organizaciji međunarodnih znanstvenih konferencija, a 2009. objavila je monografiju o arhitektu Slavku Jelineku.

Od 1994. radi u Informativnom programu Hrvatskog radija, istodobno surađuje u emisijama Programa za kulturu HTV-a, gdje je od 2002. radila kao urednica i voditeljica tjednih emisija, autorica dokumentarnih filmova o velikanima hrvatske kulture, te komentatorica izravnih prijenosa. Bila je i v.d. rukovoditeljica Programskog odjela za kulturu HRT-a. Članica je Hrvatske sekcije AICA, a osvrte i kritike objavljuje od 1994. u brojnim dnevnim i stručnim časopisima”, navodi se na stranicama Ureda predsjednice.

Komentiraj