Ivo Cagalj/PIXSELL

REMETIO JAVNI RED I MIR: prijava: Kerum divljao jer mu nisu dali da veže jahtu na Zapadnoj

Saborski zastupnik i šef HGS-a Željko Kerum bit će prekršajno prijavljen zbog remećenja reda i mira iz članka 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Sinoć je malo prije ponoći napravio incident na Zapadnoj obali. Kerum je pukao kada su mu rekli da se ne može vezati sa novom jahtom. Na udaru se navodno našao zaposlenik Splitske obale, tvrtke koju je upravo on ustanovio za vrijeme gradonačelničkog mandata, a za vrijeme kojeg je i sazdana Zapadna obala, koju je on prozvao Kerumov lungo mare, dok je u samu Obalu uglavljen kamen koji nosi njegovo ime.

Kerum je tako opet upućen na Prekršajni sud u Splitu, koji je svojedobno vodio i postupak za izigravanje javne nabave i sklapanje ugovora između Grada i firme prijatelja Ivice Livaje.

 

 

Problem je ispao zbog toga što Kerum vez nije na vrijeme rezervirao, već je bio namijenjen za drugu, malo veću jahtu.

Kerum je, sasvim sigurno nezadovoljan raspletom, povikao, a policija je do danas popodne pronašla dovoljno materijala da podnesu optužni prijedlog za remećenje reda i mira. Danas su i njega pozvali na razgovor.

Policiju su inače zvali na Zapadnu obali i sinoć, ali očito su svi bili još pod dojmom tako da svjedoci nisu bili baš od nekog razgovora. Ipak, nakon prespavane noći, našlo se valjda dovoljno ljudi da ispričaju što se zapravo dogodilo.

Kerum je tako opet upućen na Prekršajni sud u Splitu, koji je svojedobno vodio i postupak za izigravanje javne nabave i sklapanje ugovora između Grada i firme prijatelja Ivice Livaje.

Premda je mogao biti kažnjen do 100 tisuća kuna, kaznili su ga sa minimalnih 10 tisuća kuna. Što se tiče prekršaja iz članka 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, može mu se izreći novčana kazna do 350 DEM ili evenutalno 30 dana zatvora.

Kako je Kerum saborski zastupnik, da se radilo o istrazi nekakvog kaznenog djela, o tome se moralo izvijestiti Državno odvjetništvo, koje bi u određenoj fazi postupka zatražilo skidanje saborskog imuniteta. Kako se sve svelo na prekršaj, to nije bilo potrebno.

Komentiraj