Remake filma “Sam u kući” je uvreda za filmsku umjetnost, smatra njegov redatelj

Nevjerojatan uspjeh filma „Sam u kući“  (Home Alone) kao i njegova dugotrajnost potaknula je hollywoodske producente na razmišljanje o snimanju remakea. Tako je prije dvije godine objavljeno kako bi glumac Ryan Reynolds želio snimiti remake pod nazivom „Stoned Alone“. Tvrdilo se kako bi to bio „duhovni nastavak“ filma „Sam u kući“ u kojem bi „20-i-nešto-godišnjak, rođeni gubitnik koji uzgaja travu, zakasnio na let i time propustio skijaške praznike“. Chris Columbus, redatelj filma „Sam u kući“ govorio je o svom filmu u povodu njegovog 30. rođendana za britanski list Independent o objasnio kako je, po njemu, oživljavanje te franšize obična glupost.

„Kada sam pročitao nešto o nečemu što se zove ‘Stoned Alone’ i što bi se snimalo s Ryanom – dakle R verzija filma ‘Sam u kući’ o napušenim likovima – pomislio sam kako je to uvreda za filmsku umjetnost“, objasnio je Columbus. „Ako snimam komediju ili mjuzikl ili bilo koji drugi film, onda mu želim pristupiti na isti način kao da snimam film ‘Kum’. ‘Sam u kući’ nije ‘Kum’ ali mu moraš pristupiti s poštovanjem. Misliš da je ideja o remakeu ovog filma dobra? Pogledaj original! Zaboravi na snimanje remakea. Nikada neće biti jednako dobar!, smatra Columbus.

U ovom trenutku nepoznata je situacija s remakeom u kojem bi gumio Ryan Reynolds ali je poznato da streaming platforma Disney+ snima remake u kojem Archie Yates, poznat po ulozi u filmu „Jojo Rabbit“, ima ulogu koju je u originalu imao Macaulay Culkin. Što se tiče tog remakea, koji bi se trebao prikazivati slijedeće godine, Columbus je rekao za portal Insider „Čvrsto vjerujem da ne snimaš remake filmova koji imaju dugotrajnost filma ‘Sam u kući’. Nećete ponovo stvoriti taj magični trenutak. To se neće dogoditi. Zašto ga onda snimate?“.

Komentiraj