REKORDNE IGRE Hrvatska trenutno 15. na ljestvici odličja, ali naši sportaši nisu gotovi…

PIXSELL

Nakon ‘onog’ super-utorka, kojeg će hrvatski sport pamtiti još dugo, hrvatski sportaši na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru priredili su nam još jedan vrlo uspješan dan.

Prvo su vaterpolisti odličnim nastupom i pobjedom nad Crnom Gorom osigurali finale Olimpijskih igara, u kojem će u subotu protiv Srbije pokušati obraniti zlatnu medalju iz Londona.

U kasno poslijepodne po hrvatskom vremenu jedriličari Šime Fantela i Igor Marenić Hrvatsko su donijeli povijesnu zlatnu medalju u klasi 470. 30-godišnjaci iz zadarskog kluba Sv. Krševan fantastično su odradili regatu u zaljevu Guanabara i do uspjeha karijere stigli sa 15 bodova ispred srebrnih Australaca Mathewa Belchera i Willa Ryana, odnosno brončanih Grka Panagiotisa Mantisa i Pavlosa Kagialisa.

U noći sa četvrtka na petak za najveću senzaciju pobrinula se fantastična Sara Kolak, koja je osvojila zlatnu medalju u bacanju koplja. Sarino koplje je u četvrtoj seriji poletjelo do nestvarnih 66.18 metara, čime je za gotovo dva metra popravila svoj osobni i državni rekord (64.30 m) postavljen samo dan prije u kvalifikacijama. Tim je hicem za metar i 26 centimetara nadmašila do tada vodeću Južnoafrikanku Sunette Viljoen koja se više nije uspjela približiti Ludbrežanki.

Tako je nakon završenog dvanaestog natjecateljskog dana Hrvatska zasjela na 15. mjesto u ukupnom poretku osvajača medalja, sa pet zlata i dva srebra. Prema kriteriju ukupnog broja osvojenih medalja, Hrvatska je sa sedam odličja na 28. mjestu.

Ipak, Hrvatskoj tu nije kraj. Najmanje brončanu medalju osigurao je boksaš Filip Hrgović, koji će se za prolazak u finale boriti večeras, a najmanje srebro osigurali su vaterpolisti. Medalju bi mogla donijeti i Blanka Vlašić, koja se jučer plasirala u finale skoka u vis. Hrvatski su sportaši već sada oborili rekord po broju osvojenih medalja, a mnogi će Igre u Riju pamtiti dugo, dugo.

Komentiraj