Pedeset predstava u deset dana 9. Tjedna smijeha u Varaždinu i Varaždinskoj županiji, u organizaciji Kerekesh teatra, pogledalo je više od 12 tisuća ljudi, izvijestili su organizatori.

Festival je završio je u nedjelju navečer u varaždinskom Hrvatskom narodnom kazalištu dvostrukom izvedbom komedije “Kako ubiti suprugu ili supruga bez suvišnih zašto” kazališta KNAP te dodjelom glavne nagrade 2. međunarodne izložbe karikatura “Smijeh nije grijeh”.

Za izložbu su pristigla 62 rada 25 autora, a prema glasovima publike nagrada je pripala Davoru Trgovčeviću iz Sesveta, predsjedniku Hrvatskog društva karikaturista.

“Prošle godine smo počeli, a s obzirom da smo drugi puta ovdje, možemo shvatiti da ćemo to raditi tradicionalno, na obostrano zadovoljstvo. Cilj nam je da izađemo prema publici jer sve manje ima karikature u tiskanim medijima”, rekao je Trgovčević.

Nagrađena je i Ana Gezi za portretnu karikaturu, za portret Pere Kvrgića.

Uz predstave Kerekesh teatra, u 11 gradova i mjesta Varaždinske županije gostovali su Kazalište KNAP, Kazalište Komedija, Davor Dretar Drele i Vid Balog, Teatroman, Kazališna družina Pinklec, Kazalište Moruzgva, Scena Gorica, Damir Mihanović Ćubi, Gradsko kazalište Žar ptica i Kazalište Lectirum.

Deveti Tjedan smijeha obilježila je 1250. izvedba “Dimnjačara”, monokomedije koju prema djelu varaždinskog autora Mirka Keleka već 26 godina izvodi Ljubomir Kerekeš. On je jubilarni susret s publikom doživio vrlo emotivno, a već broj izvedbi sam za sebe govori na koji način publika prihvaća ovu komediju.

“Usuđujem se reći da je malo glumaca kod nas da takav kazališni blagoslov od strane publike dožive kao ja u subotu na toj izvedbi. Čim više dobijem iz gledališta, tim više i češće se pitam kako i na koji način ću to moći vratiti“, kazao je Ljubomir Kerekeš na kraju 9. Tjedna smijeha koji organizira sa sinom Janom.

Varaždinski glumački dvojac za ljeto priprema još jedan kazališni festival – Varaždinske kazališne večeri koje će biti dio ovogodišnjeg, jubilarnog 20. Špancirfesta.

Komentiraj