Rekorderi na primorsko-goranskim cestama – zaustavljeni s 2,11 i 2,76 promila alkohola

Prošlog vikenda policija je na području Primorsko-goranske pojačano nadzirala promet na cestama. Policijski su službenici evidentirali ukupno 238 prometnih prekršaja i to 92 prekršaja prekoračenja brzine, 19 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela u vožnji, zatim 18 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 11 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, kao i sedam prekršaja upravljanja tehnički neispravnim ili neregistriranim vozilom.

Zabilježena su i tri prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava, jedan prekršaj upravljanja vozilom za vrijeme zabrane te 87 ostalih prometnih prekršaja.

Najveća brzina od 209 km/h izmjerena je u subotu u poslijepodnevnim satima na autocesti A6 kod vijadukta Severinske Drage. Posada policijskog presretača zaustavila je 30-godišnjeg vozača osobnog vozilo marke Nissan, riječkih registarskih oznaka, dok se navedenom brzinom kretao u smjeru Zagreba na mjestu gdje je ograničenje brzine određeno na 110 km/h na tom dijelu prometnice. Zbog počinjenog prekršaja, izdan mu je prekršajni nalog s novčanom kaznom od 5000 kuna i zabranom upravljanja vozilom B kategorije na mjesec dana, navodi policija.

Najveća koncentracija alkohola od 2,76 g/kg izmjerena je u nedjelju 47-godišnjem vozaču na autocesti A6 kod naplatne postaje „Kikovica“. Službenici prometne policije su ga zaustavili u 16.30 sati dok je upravljao osobnim vozilom marke Fiat, riječkih registracijskih oznaka, iz smjera Zagreba prema Rijeci. Policijski službenici priveli su ga, kako ne bi nastavio činiti prekršaje i ugrožavati sigurnost u prometu. Vozač je sankcioniran i predložena mu je novčana kazna od 20 000 kuna i izricanje mjere zabrane upravljanja vozilom B kategorije na rok od tri mjeseca.

Istom kaznom je sankcioniran i 46-godišnji alkoholizirani vozač kojega je prometna policija dan prije zaustavila na riječkoj zaobilaznici. Riječ je o vozaču osobnog vozila marke Citroen, splitskih registracijskih oznaka, koji je u subotu, 10. travnja u 19 sati kod Vrata Jadrana zatečen u vožnji pri utjecaju alkohola u koncentraciji od 2,11 g/kg.

Komentiraj