Rekorder dana: Osječka policija 54-godišnjaka zaustavila s 4,90 promila alkohola u krvi

Osječko-baranjska policija u četvrtak je izvijestila kako su policijski službenici na području te županije evidentirali dvojicu vozača s nedozvoljenom količinom alkohola u krvi.

“Najveća prisutnost alkohola evidentirana je u 13,15 sati, u Bocanjevcima, kada je u nadzoru prometa zaustavljen osobni automobil s kojim je upravljao 54-godišnji hrvatski državljanin. Obavljenim alkotestiranjem evidentirana mu je prisutnost alkohola u krvi od 4,90 grama po kilogramu”, izvijestila je policija.

Za počinjeni prekršaj predviđena je zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova te maksimalna novčana kazna u iznosu do 20 tisuća kuna ili kazna zatvora do 60 dana.

Koncentracija od 4,90 promila alkohola u krvi, ističu liječnici, zapravo nije ni pijanstvo ni jako pijanstvo. S više od četiri promila može nastupiti alkoholna koma i smrt.

Uslijed alkoholiziranosti na području Darde u srijedu se dogodila prometna nesreća s materijalnom štetom u kojoj je sudjelovao 63-godišnji vozač bicikla. “Obavljenim alkotestiranjem evidentirana mu je prisutnost alkohola u krvi od 1,96 grama po kilogramu te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva”, stoji u policijskom priopćenju, a za počinjenje prekršaja predviđena je novčana kazna u iznosu od 1 500 kuna.

Komentiraj