facebook.com

Rekordan svibanj u povijesti Croatia Airlinesa

Zrakoplovi Croatia Airlinesa, hrvatskog nacionalnog avioprijevoznika i člana udruge Star Alliance, su u svibnju ove godine prevezli gotovo 214 tisuća putnika, što je rekordan broj putnika u svibnju u povijesti tvrtke.

Prenosimo priopćenje za medije:

“Istodobno, prvi put od 1992. godine zabilježeno je više od 200 000 putnika tijekom mjeseca svibnja, čime je Croatia Airlines već dostigao razinu putničkog prometa koja se inače bilježi u jeku turističke sezone, odnosno u razdoblju od lipnja do listopada. Ostvareni porast broja putnika u svibnju 2018. godine u odnosu na svibanj 2017. iznosio je 9 posto.

Rast putničkog prometa zabilježen je i u razdoblju siječanj – svibanj 2018. godine u kojem je ukupno prevezeno više od 719 200 putnika, što je 6 posto više u odnosu na isto razdoblje lani. U navedenom je razdoblju zabilježen i porast prosječne popunjenosti putničke kabine za 2,6 postotna boda.

Podsjetimo, Croatia Airlines u 2018. godini počela letjeti u dva nova odredišta, Mostar tijekom cijele godine i Dublin tijekom ljetne sezone, a osim toga uvedene su i nove sezonske linije Dubrovnik – München i Split – Kopenhagen.

Osim novih linija, u ovogodišnjem ljetnom redu letenja povećan je i broj tjednih letova na pojedinim linijama. U početku svibnja uvedena su četiri dodatna poslijepodnevna leta na liniji Zagreb – Skoplje, što je dodatna pogodnost transfernim putnicima koji iz europskih prometnih čvorišta Amsterdama, Bruxellesa, Kopenhagena, Frankfurta i drugih preko Zagreba putuju u Skoplje. Više tjednih letova obavlja se i na liniji Zagreb – Dubrovnik – Rim.

Zrakoplovi Croatia Airlinesa i dalje lete u svih osam europskih odredišta koja su u mrežu letenja uključena 2016. i 2017. godine (Stockholm, Oslo, Helsinki, Bukurešt, Lisabon, Milano, Prag i Sankt Peterburg), pri čemu je povećan broj tjednih letova u Sankt Peterburg.

Tijekom ovogodišnjega ljetnog reda letenja ponovno su uvedeni i sezonski letovi u mnoga atraktivna europska odredišta kao što su Atena, Barcelona, Lisabon, Venecija i druga, a istodobno je povećan i nalet u domaćem redovitom prometu“, piše u objavi.

Komentiraj