Reklamna agencija IMAGO i svjetska mreža Ogilvy & Mather postali partneri

IMAGO

Jedna od vodećih hrvatskih marketinških agencija IMAGO i najnagrađivanija svjetska mreža marketinških tvrtki Ogilvy & Mather dogovorili su suradnju na regionalnom tržištu.

Nakon detaljnog uvida u tržište Ogilvy & Mather odlučila se za partnerski odnos s jednom od najpoznatijih domaćih agencija, IMAGO iz Zagreba.

Ogilvy & Mather je jedna od najvećih i najutjecajnijih mreža marketinških tvrtki na globalnom nivou (dio grupacije WPP). U posljednje četiri godine, na najprestižnijem festivalu oglašavanja u Cannesu proglašena je najboljom agencijskom mrežom u svijetu te najučinkovitijom agencijom na svjetskom nivou prema Effie Indexu 2012., 2013. i 2016. godine. Prisutni na brojnim svjetskim tržištima s 25 tisuća zaposlenika, koji rade u više od 500 ureda u 126 zemalja, dugi niz godina u Hrvatskoj nisu imali svoj ured ni partnera.

IMAGO je agencija koja svojim integriranim pristupom marketinškim komunikacijama i vizijom ‘kreativnosti sa smislom’ već 24 godine stvara neke od najučinkovitijih i najupečatljivijih kampanja u Republici Hrvatskoj. Markentinška agencija dvaput je nagrađena titulom ‘Agencija godine’ na ‘Danima komunikacija’, a uz osvojenih 19 nagrada EFFIE za marketinšku učinkovitost trenutno je u TOP 10 najučinkovitijih nezavisnih agencija u svijetu prema globalnom EFFIE lndexu 2016. Tu su i brojne nagrade na svjetskim i domaćim festivalima oglašavanja za projekte sa svojim lokalnim, regionalnim i internacionalnim klijentima – od SAD-a, preko EU-a do UAE-a.

“Pridruživanje tako uspješnoj i velikoj mreži kao što je Ogilvy & Mather za nas predstavlja mogućnost da dodatno svakodnevno širimo svoja znanja, oslanjajući se na aktualne svjetske trendove i najbolje prakse da proširimo bazu talenata, ali i klijenata. Za nas je posebno značajna njihova ekspertiza u digitalnoj komunikaciji, s obzirom na to da OgilvyOne predstavlja vodeću svjetsku Customer Engagement agenciju. Ovo strateško partnerstvo za nas je prilika da učvrstimo svoj položaj na domaćem tržištu, kao i prema klijentima izvan Hrvatske”, izjavio je Damir Ciglar, predsjednik uprave i suosnivač agencije IMAGO.

“Ogilvy je itekako zainteresiran za širenje u Hrvatsku i zato smo vrlo uzbuđeni što IMAGO postaje dio naše obitelji. Hrvatska je vrlo važno tržište, a IMAGO je jedna od najuspješnijih i najnagrađivanijih agencija u zemlji. Radujemo se zajedničkom radu i vrhunskim uslugama koje ćemo ponuditi svojim klijentima”, rekao je Theodore Kotionis, izvršni direktor Ogilvy grupe u Grčkoj odgovoran za proširenje Ogilvy grupe na jadransku regiju.

Ne čudi što je Ogilvy & Mather odabrao baš IMAGO za svog partnera u Republici Hrvatskoj koji od danas posluje pod brendom IMAGO Ogilvy & Mather. Suradnja u Hrvatskoj je tek prvi korak, uskoro IMAGO i Ogilvy & Mather planiraju regionalno širenje otvaranjem ureda i u Sloveniji.

Komentiraj