Reiner ulazi u Sabor sa samo 538 glasova, Vukas s tek 132

 

Oporbeni saborski zastupnici u prošlom su sazivu Sabora često spočitavali predsjedniku Sabora Gordanu Jandrokoviću što je u parlament ušao sa tek osamstotinjak glasova. Na jučer održanim izborima, Jandroković je u II. izbornoj jedinici osvojio 17.364 glasova.

No, potpredsjednik Sabora u prošlom mandatu, Željko Reiner, nadmašio je Jandrokovića u rezultatu s prolih izbora. Reiner će, tako, ući u Sabor kao drugi na listi HDZ-a, a osvojio je tek 538 glasova.

No, nije Reinerov rezultat najlošiji. Jedan od najbližih suradnika šefa SDP-a Davora Bernardića i glavni tajnik SDP-a doživio sramotan poraz. Nikša Vukas je dobio tek 132 glasa. I on je ušao u Sabor jer je bio na trećem mjestu u 1. izbornoj jedinici.

Nije se proslavila ni bivša ministrica Nina Obuljen Koržinek koja je u istoj izbornoj jedinici kao i Reiner osvojila 476 glasova.

U šestoj izbornoj jedinici jedan pak kandidat, Krunoslav Katičić, na listi HDZ-a ulazi u sabor kao treći na listi sa samo 187 glasova.

Josip Salapić iz sedme izborne jedinice također ulazi u sabor kao peti na listi HDZ-a, sa samo 224 glasa. Zanimljivo je i da je na listi HDZ-a u desetoj izbornoj jedinici Andro Krstulović Opara osvojio samo 903 glasa.

Komentiraj