FaH

Reiner sa Singhom o jačanju suradnje Hrvatske i Indije

Predsjednika Hrvatskog sabora Željko Reiner i državni ministar za vanjske poslove Indije Vijay Kumar Singh razgovarali su u četvrtak u Zagrebu o jačanju odnosa Hrvatske i Indije.

“U razgovoru je bilo riječi o jačanju suradnje Hrvatske i Indije na svim područjima od obostranog interesa, posebice u jačanju gospodarskih odnosa i poticanju robne razmjene”, priopćeno je iz Sabora.

Reiner i Singh složili su se da postoji potencijal za ulaganje indijskih tvrtka u projekte hrvatskog energetskog sektora kao što su hidroelektrane, termoelektrane, geotermalne elektrane i plinske mreže, te sudjelovanje u velikim projektima upravljanja vodama i u prometnim infrastrukturnim projektima, navodi se u priopćenju.

”Hrvatska i Indija imaju mogućnost suradnje na raznim područjima poput parlamentarne i obrambene suradnje, turizma, novih tehnologija, filmske industrije i još mnogo toga ”, izjavio je Singh, prema priopćenju.

” Vidim veliku mogućnost za unaprjeđenje gospodarske suradnje i to posebno u izvozu kvalitetne hrvatske vojne opreme budući da je jedan od glavnih prioriteta vlade Indije modernizacija obrambenog sustava. Hrvatsku Luku Rijeka također vidim kao vrata za indijske proizvode na tržišta srednje i istočne Europe”, istaknuo je Reiner, navodi priopćenje.

Komentiraj