Patrik Macek/PIXSELL

Reiner pozvao na zajedništvo, svečanost bez Karamarka i Milanovića

Predsjednik Hrvatskog sabora Željko Reiner pozvao je u ponedjeljak, sa svečane saborske sjednice, zastupnike, ali i sve građane da potiču zajedništvo i da se ne dijele po bilo kojim “crtama razdjelnicama”.

“Umjesto podjela pozivam svoje kolege zastupnike, ali i sve hrvatske građane da potiču i podržavaju zajedništvo jer se u teškim vremenima mudri, odgovorni i dobronamjerni drže zajedno, a ne dijele se po bilo kojim objektivno postojećim ili samo zbog dnevne politike i zbog sitnih trenutačnih interesa izmišljenim crtama razdjelnicama”, istaknuo je Reiner na svečanoj sjednici kojom je Sabor obilježio svoj Dan, u spomen na 30. svibnja 1990. i konstituiranje prvog demokratskog višestranačkog sabora.

>> Sabor obilježava svoj Dan, svečano na Markovu trgu

Sabor je bio i ostao čuvar hrvatske državnosti. Poželimo mu i da zauvijek ostane štit demokratskih sloboda i prava, pozvao je Reiner te svim hrvatskim građanima čestitao Dan Hrvatskog sabora, dan parlamentarne demokracije!

Svečanoj sjednici nazočili su brojni uglednici, cjelokupan državni vrh, osim prvog potpredsjednika Vlade Tomislava Karamarka (HDZ).

Nije bilo ni šefa oporbe Zorana Milanovića (SDP).

Komentiraj