FaH

Reiner: Nova će Vlada pokrenuti Hrvatsku u boljem smjeru

Predsjednik Hrvatskog sabora, akademik Željko Reiner u četvrtak je ocijenio odličnim sastav nove Vlade te poručio kako će ta Vlada pokrenuti Hrvatsku.

 “Nova će Vlada Hrvatsku pokrenuti u drugom, boljem smjeru”, rekao je Reiner novinarima nakon sjednice Kluba HDZ-a u Hrvatskom saboru gdje su se sastali klubovi vladajuće većine, a na sjednicu je došao i mandatar Tihomir Orešković.

Reiner je potvrdio da je sve spremno za petak, odnosno saborsku sjednicu na kojoj će Orešković parlamentu predstaviti Vladu i zatražiti da joj se iskaže povjerenje.

Radit će se po dnevnom redu, dakle, prvo će se izabrati potpredsjednici Sabora, tajnik …..a potom će mandatar predstaviti Vladu i njen program, najavio je Reiner.

Izrazio je nadu da će rasprava biti konstruktivna, da je oporba neće odugovlačiti do kasno u noć i da će ono što će se govoriti biti na korist građanima i na pomoć budućoj hrvatskoj Vladi.
“Razloga za otezanje nema nikakvog”, poručuje predsjednik Sabora.

“Potpunim besmislicama” nazvao je teorije po kojima se Vlada mora potvrditi do ponoći, jer u suprotnom predsjednica države mora mandatru dati još 30 dana.

“To su potupne besmislice, to nije točno, nema nikakvog razloga da se radi toga oteže rasprava”, naglašava Reiner nadajući se da će svi zastupnici to shvatiti i da će to biti “ugodna i normalna sjednica”.

Novi tajnik Sabora, prema neslužbenim informacijama bit će Damir Sesvečan, nekadašnji HDZ-ov zastupnik, njegov zamjenik i tajnik plenarne sjednice bit će Ivan Bukarica, koji je već jednom bio na toj dužnosti.

 

Komentiraj