Ivo Cagalj/PIXSELL

Reiner: Nadam se da će SDP biti konstruktivna i uglađena oporba

Predsjednik Hrvatskog sabora Željko Reiner u subotu je izrazio nadu da će SDP, nakon svojih unutarstranačkih izbora, biti konstruktivna i uglađena oporba te konstruktivno sudjelovati u poboljšanju života hrvatskih građana.

“Nadam se da će oni biti konstruktivna i uglađena oporba, a ne, nažalost, onakva kako zadnjih dana možemo slušati u Hrvatskom saboru. Ja se nadam da će se duh promijeniti”, izjavio je Reiner (HDZ) novinarima u Splitu, gdje je bio domaćin XIV. Konferencije predsjednika parlamenata zemalja Jadransko-jonske inicijative.

Na pitanje što očekuje od SDP-a nakon današnjih izbora za članove Predsjedništva i Glavnog odbora te stranke, Reiner je kazao kako aktualna zbivanja u SDP-u interpretira kao pitanje njihove unutarstranačke kampanje. “A kada ona prođe, nadam se na će oni konstruktivno sudjelovati u poboljšanju života”, poručio je.

“Hrvatski građani ne žele više slušati priče o četnicima, partizanima, ustašama i svemu onom na što oni, nažalost, pokušavaju skrenuti rasprave. Hrvatski građani žele bolje živjeti”, rekao je predsjednik Hrvatskog sabora.

Članovi SDP-a u subotu na Izbornoj konvenciji biraju 17 članova Predsjedništva i 103 člana Glavnog odbora SDP-a. Za Predsjedništvo je kandidirano 46, a za Glavni odbor 353 kandidata.

Komentiraj