Ivica Todorić se oglasio na blogu i referirao na otkriće Nacionala :i nekih drugih medija. Prenosimo u cijelosti nova razmišljanja nekadašnjeg gazde Agrokora.

“Ničim potkrijepljeni, paušalni i lažni podaci o tobožnjih 3 milrd kn prikrivenog troška koji su se, iz istog neimenovanog izvora pojavili u nekim medijima obična su konstrukcija i nemaju nikakve veze sa stvarnošću.

Tvrdim da je riječ o zlonamjernom podmetanju i eklatantnoj laži koja, očito, služi za nedopušteni pritisak na revizore i obmanjivanje javnosti. Za mog upravljanja Agrokorom, sva relevantna dokumentacija knjižena je sukladno pozitivnim zakonskim propisima i dobrim poslovnim praksama na najtransparentniji način. Revizori koji su provjeravali i revidirali financijske izvještaje uvijek su transparentno dobivali uvid u svu dokumentaciju koja je bila osnova za izradu financijskih izvještaja i za razliku od “neimenovanog izvora” ja stojim iza toga.

Potpuno je neobjašnjivo kako je moguće da se temeljem tako nepotpunih i neprovjerenih informacija, a plasiranih na nezakonit način, izlazi s informacijama u javnost pri čemu se dodatno te neprovjerene informacije zlonamjerno interpretiraju. Takvim postupanjem od strane osoba koje su određene informacije učinile dostupne medijima kao i osobe koje su takve informacije učinile dostupnima javnosti uz zlonamjernu interpretaciju počinjeno je više kaznenih djela i to zlouporaba službenog položaja i ovlasti iz članka 291 kaznenog zakona, odavanja i neovlaštenog pribavljanja poslovne tajne iz članka 262., zlouporaba povlaštenih informacija iz članka 259. te klevete iz članka 149. Kaznenog zakona. Obzirom da sam navedenim objavama pretrpio znatnu štetu u raznim vidovima, inicirat ću kazneni progon i drugu pravnu zaštitu protiv svih fizičkih i pravnih osoba involviranih u navedene protupravne radnje.”

Komentiraj