Reese Witherspoon priznala da je bila seksualno uznemiravana

Reese Witherspoon progovorila je o svojim iskustvima sa seksualnim uznemiravanjem u filmskoj industriji, s čime se nosila „na svoj način“.  Ona trenutno gluimi u seriji „The Morning Show“ sa Jennifer Aniston i Steveom Carrellom i to kao televizijska izvjestiteljica s terena koja puno riskira tijekom svog rada. Ujedno upada u sukob s poznatom tv voditeljicom (Aniston) koja je u problemima jer je njezin dugogodišnji partner (Carrell) dobio otkaz zbog seksualnog uznemiravanja na poslu.

Govoreći o temi tv serije „The Morning Show“ Reese Witherspoon je rekla „Ponekad je svijet toliko lud da vam tv serije i filmovi pomažu razumijeti gdje se sada nalazimo“, a što se tiče seksualnog uznemiravanja na poslu i vlastitih iskustava izjavila je „Nisam znala da se ti napadi događaju tako često… Nisam imala pojma što su sve drugi ljudi iskusili. Imam svoja iskustva, i ja sam se morala suočiti sa zlostavljanjem. Nosila sam se s time u privatnosti i na svoj način, sa svojom obitelji. Bilo je to dok sam bila mlada i tek sam krenula s ovim poslom. Nisam razumijela koliko je nasilje nad ženama rašireno i koliko je njih to iskusilo“.

Što se tiče optužbi na račun seksualnog nasilja koje su objavljene nakon slučaja filmskog producenta Harveya Weinsteina, Reese Witherspoon je rekla kako je bila šokirana kada su žene počele iznositi svoja iskustva.

Ujedno, Whiterspoon  je ispričala kako je željela postati country pjevačica, s obzirom da je odrastala u Nashvilleu. Međutim, njezin učitelj pjevanja predložio joj je da se umjesto pjevanjem počne baviti glumom. Tako je i napravila, s time da je u filmu „Hod po rubu“, u kojem je glumila s Joaquinom Phoenixom kao Johnnyjem Cashom, ujedno i pjevala. Za tu ulogu ona je 2006. nagrađena Oscarom.

Komentiraj