Redatelj sjajnog “Parazita” vraća se s dva nova projekta, korejskim i engleskim

Bong Joon Ho, redatelj čiji je film „Parazit“ prošle godine pomalo iznenađujuće osvojio Oscara, oglasio se nakon duže stanke te je rekao kako je upravo završio pisanje jednog od dva scenarija na kojima je paralelno radio. Ovaj južnokorejski redatelj gostovao je u podcastu The Director’s Cut gdje je razgovarao s kolegom redateljem Rianom Johnsonom kojem je rekao „Osjećam se kao da mi se mozak prepolovio na lijevu i desnu polovicu tijekom pisanja dva scenarija. No, jedan sam završio prošli tjedan“.

Bong Joon Ho povukao se iz javnosti nakon dugotrajne kampanje za film „Parazit“ koja je počela osvajanjem Zlatne palme na festivalu u Cannesu 2019. Godine, a završila je u veljači 2020. godine osvajanjem Oscara. Nakon toga, rekao je da je iscrpljen te da će se uskoro vratiti pisanju scenarija. „Sada imam vremena i pokušavam se vratiti pisanju scenarija ali užasno sam umoran, tjelesno i psihički“, rekao je tada osvajač Oscara. U noći nakon osvajanja Oscara rekao je kako je prije filmskog festivala u Cannesu 2019. godine počeo pisati scenarije za dva filma. „Nastaviti ću raditi na njima, ove nagrade ništa neće promijeniti“, izjavio je tada Bong Joon Ho. Nepoznato je koje su teme filmova, s time da je on svojedobno za magazin Variety rekao “Jedan film je na korejskom, drugi je na engleskom jeziku. Oba projekta nisu veliki filmovi. To su filmovi na razini ‘Parazita’ ili ‘Majke’. Korejski film odvijat će se u Seulu i sadržavati će elemente horora i akcije. Engleski projekt je drama temeljena na istinitim događajima koji su se zbili 2016. godine. Neću znati sve dok ne dovršim scenarij ali trebao bi se jednim dijelom odvijati u Americi a drugim u Velikoj Britaniji“.

On nije želio reći koji je od ova dva scenarija dovršio niti koji je to istinit događaj na kojem se temelji jedan od njegova dva nova projekta.

Komentiraj