Redatelj najboljeg filma 2019. ne želi snimiti film s Marvelovim likom. Razlog je bizaran.

Južnokorejski film „Parazit“, pobjednik na ovogodišnjem filmskom festivalu u Cannesu i vjerojatni kandidat za Oscara, toliko je oduševio publiku i kritičare da na Rotten Tomatoes ima ocjenu od nevjerojatnih 99 posto. Redatelj filma Bong Joon-Ho, iako nije nepoznat ljubiteljima izvrsnih filmova, došao je sada u središte medijske pažnje pa je u magazinu Variety objavljen opširan intervju s njime. Jedno od pitanja bilo je – bi li režirao film s nekim od Marvelovih likova, na što je on dao vrlo zanimljiv odgovor.

„Imam osobni problem. Cijenim kreativnost uloženu u filmove o superherojima, ali u stvarnom životu i u filmovima ne podnosim ljude odjevene u tijesnu odjeću“, izjavio je Bong Joon-Ho, dodajući „Nikada neću odjenuti nešto poput toga, a vidjeti nekoga u takvoj odjeći kod mene stvara mentalni problem. Ne znam gdje da gledam, osjećam se kao da se gušim. Većina superheroja nosi tijesnu odjeću i zato neću nikada moći režirati takav film. Uostalom, ne vjerujem da bi mi itko ponudio da režiram takav film. Ako bi postojao superheroj s klasičnom odjećom, možda bih  mogao pokušati“.

Nakon uspjeha filma „Parazit“, Bong Joon-Ho je rekao kako trenutno radi na dva projekta, od čega je jedan južnokorejski horor-akcijski film. „Ideju za taj film dobio sam još 2001. godine što znači da je razvijam 18 godina, a sada sam opsjednut time. Reći ću vam samo da to nije film koji bi mogli snimiti u New Yorku ili Chicagu, on funkcionira samo ako svi pješaci na ulici imaju istu boju kože“. Film “Parazit” dolazi u hrvatska kina u siječnju 2020. godine.

Komentiraj