Redatelj filma “Black Panther” namjeravao je napustiti filmsku industriju nakon smrti glavnog glumca

Ryan Coogler, redatelj filma „Black Panther” progovorio je o tuzi koju je osjećao zbog smrti Chadwicka Bosemana koji je preminuo u kolovozu 2000. godine nakon duge borbe s rakom debelog crijeva. U intervjuu za portal Entertainment Weekly redatelj je priznao kako ga je smrt glumca i prijatelja nagnala da razmisli o tome hoće li nastaviti raditi u filmskoj industriji.

„Došao sam do točke kada sam rekao ‘napuštam ovaj posao’. Toliko me boljelo da nisam znao mogu li snimiti neki novi film ili nastavak filma ‘Black Panther’“, rekao je Coogler i dodao kako je tjedne nakon Bosemanove smrti provodio tako što je gledao zajedničke snimke jer je Boseman bio njegov glavni kreativni suradnik na snimanju filma ‘Black Panther’. Prisjećanje na odnos s glumcem dovelo je Cooglera do toga da je ponovo osjetio strast za stvaranjem priče o kraljevstvu Wakanda. „Odlučio sam da nastavak rada na filmu ima više smisla“, zaključio je Coogler.

Coogler se tada vratio režiranju Marvelovog filma „Black Panther: Wakanda zauvijek” u kojem se u glumačkoj ekipi ponovo pojavljuju Angela Bassett, Letitia Wright, Lupita Nyong’o, Danai Gurira i Winston Duke. U nastavku hit filma „Black Panther“ nema lika T’Challe kojeg je glumio Boseman. Kevin Feige, predsjednik kompanije Marvel, rekao je kako bi bilo prerano pronaći novog glumca za ulogu T’Challe jer svijet još uvijek žali za Bosemanom.

Film „Black Panther: Wakanda zauvijek” počinje se u hrvatskim kinima prikazivati 10. studenoga.

Komentiraj