‘Rečeno mi je da ministar na Plitvicama mora imati svog čovjeka od povjerenja’

HINA/ Lana SLIVAR DOMINIĆ

Ličko-senjski župan Darko Milinović u petak je u studiju N1 televizije komentirao svoje odstupanje s mjesta predsjednika županijske organizacije HDZ-a.

“To tinja u meni i u ličko-senjskom HDZ-u već godinu i pol dna. HDZ je jedna velika obitelj i naravno da u određenim momentima ima različitih razmišljanja. Plitvice su možda kap koja je prelila čašu, gdje sam ja došao do crte gdje više nema nazad. Mojom ostavkom, neopozivom, nisam nikome dao mogućnost da se predomislim iako se to sada može vidjeti u nekim medijima. Moj stav nije istina niti bi napravio. Moj stavi se nije ni milimetar pomaknuo”, kazao je Milinović.

Govorio je i o kadroviranju u Nacionalnom parku Plitvička jezera. “Idemo na stručnost, pitam cjelokupnu hrvatsku javnost… Znamo da Plitvice imaju problema – urbanizacija, odvodnja, kanalizacija… Ta žena je tamo 30-ak godina, doktorica znanosti biologije i zaštite prirode i okoliša. Je li bolja ona ili gospodin Kovačević koji je hotelijer? Na osnovu kojih kriterija je povjerenstvo, koje je imenovao ministar, odlučilo?”, pita Milinović.

Dodao je da se Kovačević tri mjeseca po Gospiću hvalio kako je sve dogovorio s ministrom. “Meni je rečeno da ministar na Plitvicama mora imati svog čovjeka od povjerenja”, rekao je.

Milinović je poručio i kako se HDZ mora resetirati.

Komentiraj