REBIĆ “Meni je čast da sam tu, nije mi problem biti na klupi'”

HINA/ Damir SENČAR

Hrvatska nogometna reprezentacija danas putuje u Nižnji Novgorod, gdje ih u četvrtak od 20 sati očekuje dvoboj drugog kola Svjetskog prvenstva protiv Argentine. Na današnjoj konferenciji za novinare govorili su reprezentativci Ante Rebić i Mateo Kovačić.

Svijetom je jučer odjeknula vijest o izbacivanju Nikole Kalinića iz reprezentacije, nakon što je odbio ući kao zamjena u finišu prve utakmice SP-a protiv Argentine. Rebić i Kovačić nisu direktno komentirali odlazak Kalinića, ali se iz njihovih odgovora može zaključiti kako su svi sličnog razmišljanja.

“Za reprezentaciju sam tek spojio par utakmica od početka. Prije svega stavljam ekipu na prvo mjesto. Što se tiče Argentine, mi moramo biti kao jedno. Meni je čast da sam tu s hrvatskom nogometnom reprezentacijom. Nije mi ni problem da budem na klupi. Naravno da mi je drago da igram. Njima je Messi 50 posto ekipe i ako se budemo branili kao Island, imat ćemo šanse”, rekao je Rebić.

HINA/ Damir SENČAR

“Ovo je reprezentacija i svi smo tu radi jednog cilja, da se borimo za Hrvatsku i napravimo najbolji mogući rezultat”, poručio je veznjak Real Madrida Mateo Kovačić.

Kovačić poručuje da Argentina puno ovisi o Leu Messiju, iako imaju odličnih igrača i na ostalim pozicijama. “Naravno da se na Messija mora najviše paziti. Po meni je prošlu utakmicu odigrao dobro, ali nije zabio jedanaesterac. Ne smijemo se pripremati samo za jednog igrača”, kaže Kovačić.

HINA/ Damir SENČAR

“Slažem se da imamo veliku kvalitetu u veznom redu, ali imamo i odlične igrače u napadu i obrani. Izuzev Messija, imamo bolje igrače, ali naravno da ih respektiramo. Trebamo gledati i sebe, ne samo druge”, dodao je i naglasio kako su svi spremni i motivirani za prolazak skupine.

Rebić dodaje kako se bolje osjeća na lijevom krilu, ali dodaje da može igrati i na desnom. O svojoj stalnoj igri na rubu kartona kaže: “Ja uvijek idem 100 posto i sad ovisi o situaciji i sucu. Uvijek ću davati sve od sebe. Mislim da zadnjih nekoliko utakmica uopće nisam dobio opomenu tako da malo pazim na to”.

Komentiraj