REAL DONIRA MILIJUN EURA IZBJEGLICAMA Ronaldo: Nitko nije ravnodušan prema ovoj krizi

EPA/Emilio Naranjo

Španjolski nogometni klub Real Madrid donirat će milijun eura za pomoć izbjeglicama koje je prihvatila Španjolska, najavio je ‘kraljevski klub’. Real se tako poveo primjerima drugih nogometnih velikana poput münchenskog Bayerna i Celtica, koji su prošlog tjedna obećali pomoći izbjeglicama.

“Vjerni predanosti humanitarnom radu, klub je odlučio kako će poduprijeti muškarce, žene i djecu koji su bili prisiljeni napustiti svoje domove, bježeći od rata i smrti”, stoji na službenoj stranici Reala.

Predsjednik Reala Florentino Perez u petak je telefonski razgovarao s predsjednikom vlade Marianom Rajoyom. Dogovorili su novčanu potporu kluba i druge mjere koje će poduzeti Real kako bi sudjelovao u brizi o izbjeglicama koje dolaze u Španjolsku.

Napadač Reala Cristiano Ronaldo, u petak je na Twitteru iskazao razumijevanje za izbjeglice. Ronaldo se na reprezentativnoj dužnosti s Portugalom, a napisao je: “Nitko u reprezentaciji nije ravnodušan prema izbjegličkoj krizi u Europi. Sve naše misli su s tim ljudima”, napisao je.

Komentiraj