REAKCIJE: TOMAŠEVIĆ: “Da svaki dan uhite desetoricu, i dalje ne bismo bili ni blizu”

“Da se sljedećih godinu dana svaki dan uhiti deset lokalnih korumpiranih šerifa i čelnika, i dalje ne bismo bili niti blizu”, objavio je na Twitteru Tomislav Tomašević iz zeleno-lijeve koalicije komentar današnjih uhićenja u Janafu i drugdje.

“Upravo smo dobili informaciju da je policija uhitila gradonačelnika Velike Gorice, nešto što je povezano s Janafom, pa vjerujem da će to biti zanimljivo pratiti u sljedećim danima”, kazao je u Saboru zastupnik Domovinskog pokreta Davor Dretar.

Zastupnika HRAST-a i člana Mandatno imunitetnog povjerenstva Hrvoja Zekanovića predsjednik Sabora izbacio je iz Sabornice kad je htio priopćiti da su stigla dva zahtjeva za skidanjem imuniteta zastupnicima.

Zekanović pokušao reći da su stigli zahtjevi za skidanjem imuniteta, Jandroković ga izbacio iz sabornice

“Otišao sam u ured Mandatno-imunitetnog povjerenstva. Imao sam prilike vidjeti uživo da je podnesen zahtjev za dvojicu kolega”, kazao je Zekanović nakon što je izbačen.

“Kad sam na sjednici htio tražiti stanku, Jandroković je pretpostavio o čemu je riječ , htio me je spriječiti da kažem… Isključio me je sa sjednice da ne bih uopće iznio ovu informaciju u hrvatsku javnost”, kazao je i zaključio: “S obzirom na HDZ-ovu većinu, ovo je jako gusta situacija, od danas HDZ više većinu nema.”

Miroslav Škoro u Saboru je rekao: “Meni se čini da je očito da vladajući imaju novog kandidata za direktora Janafa, pa je slijedom toga stari uhićen i pokrenut će se istražne radnje”, kazao je Škoro. Dodao je i da su mnogo veće zvjerke bile uhićene pa nije bilo ništa. “Mislim da je cjelokupna hrvatska javnost svjesna da su mnogo veće zvjerke doživjele ovakav dan i javnost i ja smo svjedoci da se nije dogodilo ništa. Znate i sami koliko godina je potrebno da se riješi jedna ostavinska rasprava, a kamoli što drugo”, kazao je Škoro.

“Uhićenja u JANAF-u pokazuju kolika je za Hrvatsku stvarna cijena političke trgovine HDZ-a i HNS-a”, napisao je Nikola Grmoja na Twitteru.

Goran Beus Richembergh, koji je inače iz Velike Gorice, komentirao je na svom Facebooku pretragu u VG Vodoopskrbi.

“Izgleda da je ovo jako, jako ozbiljno. Istražuju se svi projekti u kojima je Elektrocentar iz Ivanić Grada sudjelovao u Gorici, a njih ima dosta. Navodno je policija blokirala VG Vodoopskrbu i plijeni dokumentaciju izgradnje aglomeracije”.

 

Komentiraj