Hrvatski izbornik Ante Čačić jučer je, nakon prve pobjede Hrvatske na Europskom prvenstvu u Francuskoj, bio apslutno zadovoljan izvedbom hrvatskih reprezentativaca. “Mislim da smo dobro odigrali, pogotovo nakon postignutog pogotka. Imali smo posjed lopte”, rekao je Čačić dodajući da nije bilo potrebe za ranijim izmjenama jer je momčad odlično funkcionirala.

Istaknuo je i kako je ovo bila jedna od najboljih utakmica jedinog hrvatskog strijelca Luke Modrića. U petak Hrvatsku čeka Češka. “”Igračima sam rekao da se više bojim Češke nego Turske, stoga bih rado što prije zaboravio ovu utakmicu i usredotočio se na sljedeću. Najvažnije je ostati koncentriran i ne planiramo se štedjeti, već dati 100 posto kako bismo ispravili današnje pogreške”, zaključio je Čačić.

“Lijepo mi je sjela i hvala Bogu da je ušla. Jako sam sretan zbog gola, ali i zbog naše predstave”, kazao je Modrić nakon utakmice. Ipak, napominje kako je ovo bio tek prvi korak. “Pred nama su još dvije utakmice”, kaže Modrić.

“Ne smijemo upasti u euforiju, nego samo nastaviti u ovom ritmu i graditi samopouzdanje. U svlačionici je atmosfera bila sjajna i prije utakmice, od prvog do zadnjeg igrača, i to smo prezentirali na terenu. Hrvatska je bila čvrsta, razigrana, s gardom kakve imaju velike momčadi”, zaključio je Modrić.

Legendarni Ćiro Blažević u nedjelju je za Novu TV prokomentirao izvedbu Hrvatske na otvaranju Europskog prvenstva. “Shvatio sam da je naša reprezentacija odigrala briljantnu partiju. U drugom poluvremenu su krenuli onako kako smo vidjeli, pokazali su jednu dominaciju, klasu koja nas je nakon ove utakmice bez ikakve dvojbe i za najveće pesimiste stavila u najveće favorite ovog Eura”, kazao je Ćiro.

Dodao je kako Modrić nije jedini koji je jučer oduševio. “Naš golman je bio besprijekoran, autoritativan. Zadnja linija savršena, Ćorluka heroj. Cijelo vrijeme je krvario, a bio je najbolji čovjek obrane. Imamo toliko razloga da im zahvalimo što su napokon ovaj napaćeni narod uspjeli malo razveseliti”.

Komentiraj