Reakcije na snimku Beroša i Zadravec: “Odakle uopće početi?”

 

Stižu reakcije na objavljenu snimku razgovora minstra zdravstva Vilija Beroša i Dijane Zadravec, zamjenice ravnatelja zagrebačke bolnice Sestre milosrdnice. Glavna tema razgovora objavljenog na YouTubeu je natječaj za ravnatelja KBC-a Sestre Milosrdnice.

Gostujući na N1 televiziji, snimku je komentirao i Goranko Fižulić. Rekao je da snimka potvrđuje da mjesta ravnatelja bolnice osobno određuje šef stranke, što je zabrinjavajuće i svi bismo se trebali zapitati što dalje. „Beroš je priznao gdje se donose odluke. Negdje drugdje, u nekoj drugoj zemlji, ovakav razgovor značio bi odmah ostavke i smjene, ali tu se Berošu naravno ništa neće dogoditi“, smatra Fižulić.

“Ljudi moji, ova snimka Beroša i Dijane Zadravec… Odakle uopće početi? Od toga da je netko počinio kazneno djelo nezakonitog snimanja, preko toga da ona prijeti ministru i toga da se obračunavaju preko medija, do toga da mu spusti slušalicu… HDZ i korupcija su sinonimi”, napisao je Bojan Glavašević na društvenoj mreži Twitter.

Na snimku je reagirao i Peđa Grbin, saborski zastupnik i kandidat za predsjednika SDP-a. “”Ova snimka nije sramotna samo zato što se vidi kako funkcionira HDZ-ova vizija Hrvatske, već i zato što je jedan od sudionika razgovora počinio kazneno djelo iz čl. 143. KZ-a pa onda tu snimku još i javno podijelio.”, napisao je.

Komentiraj